Érdekli a szőlő és borgazdaság? Ezt a szakirányú képzést Önnek találták ki!

2023. augusztus 16. 15:15
A képzés célja, hogy
a szakirányú továbbképzésben résztvevők megismerjék a világ és hazánk szőlő- és bortermelésének helyzetét, közigazgatási, jogi szabályozását, a szőlőtermesztés biológiai alapjait, a termesztést befolyásoló ökológiai tényezőket, a termesztéstechnológia elméletét és korszerű módszereit.
Érdekli a szőlő és borgazdaság? Ezt a szakirányú képzést Önnek találták ki!
Elsajátítják a szőlőfeldolgozás, a borkészítés- és kezelés, tárolás, palackozás kémiai, mikrobiológiai, technológiai alapjait, módszereit, műveleteit és gépeit. Megismerik a gazdaságos és hatékony termelést elősegítő gazdálkodási, pénzügyi összefüggéseket, a termékértékesítés, bormarketing speciális kérdéseit, feltételrendszerét és gyakorlatát.
 
A szakirányon végzettek alkalmasak a szőlőtermesztés, a borászat, a borkereskedelem, valamint a kapcsolódó területeken (önkormányzatok, szakigazgatás, turizmus, vendéglátás, borászati szakemberképzés, szakmai érdekképviseleti szervezetek, vidékfejlesztési intézmények) termelésirányító, -fejlesztő, értékesítő tevékenység végzésére, továbbá szőlészeti és borászati vállalkozások létrehozására, működtetésére, vezetésére.
 
A szakról további információ a MATE oldalán érhető el.
 
forrás: magyarmezogazdasag.hu

Kapcsolódó cikkek

Traktorok tucatjai zárják el az Ukrajnába vezető utat Záhonynál + VIDEÓK

2024. február 09. 15:54
A MAGOSZ és a NAK szervezett gazdatüntetést.
 
Az ukrán-magyar határra szervezett tiltakozó akció 11 órakor kezdődött és több száz traktor gyűlt össze Záhonyban.
 
Többek között "Gazdák nélkül nincs jövő!" és "Stop az ukrán gabonának!" táblákkal tüntetnek a gazdák.

Az örök optimista, akit az élet is rendre visszaigazol

2023. október 09. 15:29
Magyarország Legszebb Birtoka. Az Év Agrárembere. Ma már nagyon kevesen vannak azok, akik ne hallottak volna erről a két díjról. Sőt, ahogy telnek az évek, egyre inkább rangnak is számít az ilyen díjak elnyerése, viselése. Az ötletgazda, Mátrai Zoltán agrármérnök tehát jól tudja, hogy mit gondolt ki, és hozott létre annak idején. Az annak idején kereken tíz éve volt. Ezen a jubileumon az a megtiszteltetés is érte, hogy őt is komoly elismerés érte. Ebből az alkalomból is beszélgettünk vele – jelent meg vasárnap a Növényvédőszer.hu-n.