Erdőtűz Tiszakécske és Kocsér között

2024. május 06. 17:50
Ég az erdő aljnövényzete és a fákba is belekaptak a lángok.
Erdőtűz Tiszakécske és Kocsér között
Lángra kapott egy erdő aljnövényzete Tiszakécske és Kocsér között – közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.
 
Hozzátették, hogy két nagyobb területen ég, és fákba is belekapott a tűz, amelyet a kecskeméti hivatásos és a tiszakécskei önkormányzati tűzoltók oltanak.
 
A helyszínre indult több más egység is – emelték ki.
Erdőtűz kisokos | Mi módon léphetünk fel ellene? | xForest
Frissítés 16:00-kor: Nyolc vízsugárral és kéziszerszámokkal oltják a tüzet a kecskeméti, a kunszentmártoni, a szolnoki és a kiskunfélegyházi hivatásos, valamint a tiszakécskei önkormányzati tűzoltók. A munkálatokat, amelyeket a Bács-Kiskun vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányít, két erőgép is segíti.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Képtelenség lesz eladni a búzát és a lisztet?

2023. április 24. 10:39
Jelentősen zuhant ebben a hónapbana gabona és liszt ára Magyarországon. Néhány hónapja még 140-150 ezer forintot is adtak egy tonna búzáért, de ma már örülnek a termesztők, ha 110 ezerért megszabadulnak tőle.

Rekkenő hőségre számíthatunk a közeljövőben

2023. május 24. 13:55
Úgy tűnik, az El Niño és az üvegházhatású gázok miatt rekkenő hőségre számíthatunk a közeljövőben. A Meteorológiai Világszervezet (WMO) frissen megjelent jelentése szerint 2023 és 2027 között 98 százalék a valószínűsége annak, hogy legalább egy évben megdől a hőmérsékleti rekord. A szakértők szerint az is aláírható, hogy az ötéves átlag magasabb lesz, mint az előző öt évé.