Fenntarthatósági elismerést kapott a Corteva Agriscience magyarországi termelési üzeme
2024. január 12. 13:25
A lehető legkevesebb csomagolóanyagot használják, csökkentve a keletkező hulladékok mennyiségét.
A Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat elismerő oklevelet kapott a környezettudatosság és a körforgásos gazdaság támogatásáért a kis- és nagyvállalatoknak komplex csomagolási szolgáltatásokat nyújtó Manupackaging Hungary Kft. által szervezett Fenntarthatósági Program keretében.

A Corteva szarvasi üzeme Pioneer® kukorica- és napraforgó hibrid vetőmagot állít elő, és évek óta együttműködik a Manupackaging Hungary Kft.-vel, részben újrahasznosított fóliákat rendelve a csomagolási folyamatokhoz.
Ez megfelel a vállalat fenntarthatóság iránti elkötelezettségének, amely biztosítja, hogy 2025-re a Corteva vetőmag- és növényvédelmi portfóliójának minden új terméke megfeleljen a vállalat fenntarthatósági kritériumainak, amely magában foglalja a fenntartható csomagolási technológia alkalmazását és a karbonlábnyom csökkentését is.
A működés során felhasznált fólia mennyiségének csökkentésére, az újrahasznosított stretch fólia használatának növelésére, valamint a bioalapú és biológiailag lebomló termékek használatának ösztönzésére tett erőfeszítéseiért a Corteva a Manupackaging Hungary Kft. tavaly indított Fenntarthatósági Programja keretében elismerésben részesült.
"A Corteva szarvasi termelési üzemében arra törekszünk, hogy a vetőmag zsákok termelési és logisztikai folyamatai során a lehető legkevesebb csomagolóanyagot használjuk és ezáltal csökkentsük a keletkező hulladékok mennyiségét. A minőség és a fenntarthatóság az üzem működéséhez szükséges csomagolóanyagok beszerzésekor is kiemelt szempont. Az újrahasznosított anyagot tartalmazó fólia kiváló minősége biztosítja annak optimális mennyiségben történő felhasználását. Emellett a vállalat számára az is nagyon fontos, hogy a gyártás során felhasznált anyagok újrahasznosíthatóak legyenek, így védve a környezetet. Örülünk, hogy fenntartható csomagolási technológiáinkkal és a Manupackaging Hungary Kft. fenntarthatósági programjában való részvételünkkel támogathatjuk a környezetvédelmet" – mondta Zakar Mihály, a Corteva szarvasi üzemének vezetője.
A Manupackaging Hungary Kft. a Corteva nevében a fenntarthatósági törekvések elismeréseként 10 fát ültetett a budapesti Péterhalmi erdőben, hogy növelje a főváros zöldfelületét, ami pozitív hatással van a mikroklímára:
"Büszkék vagyunk arra, hogy partnerünk a Corteva Agriscience, akik számára a fenntarthatóság kiemelt fontosságú, és vetőmagjaik csomagolásához részben újrahasznosított fóliáinkat használják. A Corteva nevében általunk ültetett fák csökkentik a szén-dioxid kibocsátást, de növelik az oxigén szintjét is, élőhelyet biztosítanak számos madárnak, rovarnak és élőlénynek, és természetes módon enyhítik a klímaválság negatív hatásait" – nyilatkozta Arató Gábor, a Manupackaging Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.
A Corteva minden évben felülvizsgálja fenntarthatósági stratégiáját és környezetvédelmi intézkedéseit, hogy mérje az elért eredményeket, amelyekről az éves Fenntarthatósági és ESG jelentésében számol be.
A vállalat továbbra is együttműködik partnereivel annak érdekében, hogy azonosítsa azokat a lehetőségeket, amelyekkel hozzájárulhat a mezőgazdaság fenntarthatóságához, és javíthatja a termelők és a fogyasztók életminőségét, biztosítva a fejlődést az elkövetkező generációk számára.
forrás: agroinform.hu
Kapcsolódó cikkek
A KORMÁNY ÉS AZ AGRÁRTÁRCA MEGADJA AZ ALAPOKAT A JÖVŐ AGRÁRSZAKEMBEREI SZÁMÁRA
2023. március 30. 14:57
A mezőgazdaság terén szerzett tudás mindig, minden időben biztos alapokat, jó megélhetést ad. Mert enni mindig kell és az élelmiszerekhez az alapanyagot meg kell termelni. Működő, jól termelő mezőgazdaság nélkül kiszolgáltatottak vagyunk, mondta Nagy István agrárminiszter a Déli ASzC Bereczki Máté Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum felújított épületének átadásán, Baján.
Díjnyertes lekvár – gyógyír a munkanélküliségre
2023. november 15. 18:41
Vadon termő gyümölcsökből, csipkebogyóból, kökényből és somból készülnek a Trizsi-Vad-Ász Lekvárcsalád termékei, amelyeket díszoklevéllel ismertek el az idei OMÉK Hagyomány és Innováció az Agráriumban pályázatán.