Mutatjuk a legújabb kormánytámogatás részleteit: utazás és lakhatás, de van más is

2023. március 10. 10:10
A cél a teljes foglalkoztatottság megvédése.
 
Utazás, lakhatás
A Kormány a háború és a szankciók sújtotta gazdasági helyzetben is mindent megtesz a teljes foglalkoztatottság megvédése érdekében, ezért újabb 1 milliárd forint támogatást biztosít a mobilitás segítésére. Így idén is elérhető lesz az utazási- és lakhatási támogatás, valamint a közfoglalkoztatásból a versenyszférába program.
Mutatjuk a legújabb kormánytámogatás részleteit: utazás és lakhatás, de van más is
Utazási támogatást azok az álláskeresők vehetnek igénybe 6 hónapon keresztül, akik számára a felajánlott munkalehetőség esetében a munkavégzés helye eltér az állandó lakóhelyüktől.
 
Ha a munkavégzés helye 10-60 km közötti távolságban található, úgy minden teljes 10 km után a minimálbér 5 százalékának megfelelő összeg kapható. Lakhatási támogatás 6 hónapon át azok számára elérhető, akik munkavégzésének helye legalább 60 km-re található lakhelyüktől.
 
Az érintettek lakásbérletükhöz legfeljebb havi 162.400 Ft-ot vehetnek igénybe.
 
A közfoglalkoztatottak elsődleges munkaerőpiaci elhelyezkedésének ösztönzése érdekében újraindul a közfoglalkoztatásból a versenyszférába támogatás, a közfoglalkoztatásból kilépők havi 45.600 Ft elhelyezkedési juttatást vehetnek igénybe. A támogatás egészen addig jár, ameddig az érintettek közfoglalkoztatási jogviszonya fennállt volna.
 
Hol lehet jelentkezni?
A programokat a Gazdaságfejlesztési Minisztérium koordinálása mellett a vármegyei (fővárosi) kormányhivatalok és járási (fővárosi kerületi) hivatalok valósítják meg 2023. december 31-ig, a szükséges dokumentumok a foglalkoztatási portálon elérhetők.
 
(Forrás: Gazdaságfejlesztési Minisztérium)

Kapcsolódó cikkek

Letarolta Magyarországot a reggeli vihar

2023. július 13. 12:40
Csütörtök hajnalban erős vihar vonult végig Magyarországon, és reggeli elérte a fővárost is. Több helyen fotók is videók is készültek róla.
Az Országos Meteorológiai Szolgála a vihar előtt figyelmeztetett arra, hogy erős szél, jégeső és felhőszakadás várható az ország területének jelentős részén - írják az index.hu-n. 
 

Van értelme a szakszervezeti tagságnak?

2024. március 25. 14:52
Sok ágazatban adódik a kérdés munkavállalók számára, hogy érdemes-e tagja lenni valamelyik érdekképviseleti szervnek, szakszervezetnek.
Azonban a tagdíj, a szakszervezeti érdekérvényesítés korlátjai és az aggodalom, mely szerint a munkáltató esetleg rossz szemmel nézheti a munkavállaló szakszervezeti tagságát és aktivitását, elriasztanak sokakat a szakszervezetektől.