Festői fotókon örökítették meg a hortobágyi szürkemarhák behajtását

2020. december 03. 12:07
November végén, december első napjaiban téli szállásukra indultak a legelő állatok a Hortobágyon.
Festői fotókon örökítették meg a hortobágyi szürkemarhák behajtását

Kozmáné Csirmaz Éva, a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. sajtóreferense az MTI-nek arról beszélt, a hideg idő beálltával, ahogy a napok egyre rövidülnek, a Hortobágyon a régi népszokás hagyományait követve a pásztorok és jószágaik egyaránt a télre készülődnek, az állatok elindulnak a pusztai legelőkről a téli szálláshelyükre, mivel a legelők már nem biztosítják a kellő mennyiségű táplálékot.

Hozzátette, az idén mintegy 3000 szürkemarhát, 1100 rackát, 390 merinó juhot és 400 bivalyt hajtanak be a pásztorok a szálláshelyekre. Mint mondta, hamarosan kezdődik az ellési időszak, ekkorra az állatoknak már a hodályokban kell tartózkodniuk.

A szürkemarhák behajtását a nemrég a Hortobágy fotósónak megválasztott Derencsényi István örökítette meg csodálatos felvételein, melyeket a Facebook-oldalán osztott meg. Engedélyével ezeket mutatjuk most be alábbi galériánkban.

GALÉRIA
 
sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

Belépésével hozzájárul fényképezéshez ? A jogszerűtlen adatkezelési hozzájárulások esetei

2019. június 12. 07:56
Számos vállalkozás még mindig úgy gondolja, hogy a legegyszerűbb megoldás adatkezelésekkel összefüggésben hozzájáruló nyilatkozatok beszerzése. Ez azonban a GDPR 2018. május 25. napján történő alkalmazhatóvá válásával nagyon messze került a valóságtól. Az adatkezelések döntő többségében ugyanis az adatkezelés megfelelő jogalapja nem az ügyfél/munkavállaló hozzájárulása (érintett hozzájárulása), sőt az érvényesen általában nem is kérhető. Ezen eseteket vesszük végig gyakorlati példákon keresztül.

Így úszta meg a koronavírus-válságot a mangalicák magyar királynője

2020. május 07. 08:25
A mangalica amellett, hogy Magyarországon őshonos, világhírű sertésfajtának számít. Kiváló minőségű húsa miatt közkedvelt alapanyag a magyar konyhákban, de szép lassan befészkelte magát a street food ételek világába is. Hazánkban a mangalicatenyésztés szinte összeforrt Fekete Zsóka nevével. Nem csoda, hiszen a hajdúböszörményi fiatal tenyésztő évről-évre egyre nagyobb sikereket ér el a mangalica tenyésztés terén, de az általuk készített termékek is elérték a prémium kategóriát. Cikkünkben most Zsókát kérdeztük arról, hogyan zajlik egy nap a farmon, mit érzékeltek a koronavírus-járványból és milyen terveik vannak a jövőre nézve.