Figyelem, győriek! Így változik a piacok látogatási rendje

2020. május 11. 07:55
Hétköznap délelőtt 9 és 12 óra között, hétvégén reggel 6 és 9 óra között látogathatják a győri piacokat a 65. életévüket betöltött személyek - írja a Kisalföld.

Számos visszajelzést kaptunk a piacok látogatási rendjével kapcsolatban, a győriek elvárásainak megfelelően egy átláthatóbb, egyszerűbb, de továbbra is biztonságos látogatási rendet alkottunk

– olvasható a győri önkormányzat pénteki közleményében.

A korábbi szabályozáshoz képest annyi változás történt, hogy már nem csak szombaton, hanem vasárnap is a kora reggeli órákban látogathatják mind az élelmiszer, mind a „lomis” piacokat a győri idősek. Erre azért van szükség, mert a fiatalabb korosztály többsége hétvégén intézi a bevásárlást, igyekeztünk számukra is kényelmesebbé tenni a bevásárlást a délelőtti órákban

– indokolták a döntést a közleményben.

A győri piacokra vonatkozó egyéb szabályozásokban nincs változás, a hatályos rendelet a város weboldalán olvasható.

 

hellovidek.hu

Kapcsolódó cikkek

Borzasztó pazarlás a tejjel

2018. december 11. 08:14
Évente 116 millió tonna tej és tejtermék, vagyis az előállított áruk 16 százaléka vész kárba világszerte – írja a Guardian nyomán a Szupermfar.hu.

Ki nem találod, miből készül kolbász a Hortobágyon: itt a boltok új slágere?

2021. június 15. 07:36
A Hortobágyi Nemzeti Park területén tenyésztett állatok húsához nincs fogható, ahogy ez a belőlük előállított termékekre is igaz. Aki egyszer megkóstolta a tulokból, bivalyból vagy szürkemarhából készült kolbászt vagy szalámit, nem sajnálja érte a tömegtermékeknél magasabb árat sem kifizetni. Országosan egyelőre nem sokan ismerik ezeket a nagyon finom termékeket, amelyek teljes mértékben húsból készülnek, méghozzá első osztályú, a lehető legbiobb alapanyagból. A vásárok és a piacozás szüneteltetése ezeknek az értékesítését is visszavetette, de a nemzeti parknak nem is a gazdálkodás az elsődleges feladata, hanem a magyar állatok megőrzése, és ennek egy kicsi, de fontos szegmense, hogy a nagyközönség is egyre szélesebb körben ismerhesse meg a minőségi állatokból készült árut. A nemzeti park mezőgazdasági csoportvezetője, Hasznosi László osztotta meg velünk a tapasztalataikat.