Fogy az idő: ezt sok magyar gazdának el kell intéznie január 31-ig

2023. január 31. 12:11
A Széchenyi 2020 keretében megjelent „A védett őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának in situ megőrzése” című pályázati felhívás alapján a 2023 évi támogatási kérelmek benyújtására 2023. január 31-ig van lehetőség. Fontos, hogy a határidő elmulasztása jogvesztő hatályú!
Fogy az idő: ezt sok magyar gazdának el kell intéznie január 31-ig
Felhívják a figyelmet, hogy a „A védett őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának in situ megőrzése” című, VP4-10.2.1.1-21 kódszámú pályázati felhívás alapján az alacsony állomány-létszámmal rendelkező védett őshonos, veszélyeztetett és a fajtarekonstrukció alatt álló mezőgazdasági állatfajták nőivarú - baromfifélék esetén vegyes ivarú - állományainak a hagyományos tartási-, takarmányozási körülmények, azaz in situ feltételek közötti tenyésztésben történő életképes populációjának fenntartásához, a genetikai állományuk megőrzéséhez és használatához igénybe vehető vissza nem térítendő támogatás esetében a 2023 évi támogatási kérelmeket 2023. január 31-ig lehet benyújtani - írja a NAK. 
 
A támogatási kérelmet kizárólag elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül, az elektronikus űrlapkitöltő szolgáltatás segítségével előállított elektronikus űrlapon keresztül lehet benyújtani! Felhívják a figyelmet továbbá arra, hogy a 2023-ban támogatási kérelmet benyújtók esetében a kötelezettségvállalási időszak 2023. január 1-től 2024. december 31-ig tartó 2 éves időszak, mely teljes időtartam alatt a támogatást igénylők kötelesek az aktuális állatállomány tartására.
 
forrás: agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Erdészeti és vadgazdálkodási kérdésekről tárgyalt a magyar és a szlovén agrárminiszter

2023. február 06. 13:43
Magyarország és Szlovénia kölcsönösen előnyös együttműködésre törekszik az erdőgazdálkodás, a vadgazdálkodás területén, továbbá a két ország egyaránt fontosnak tartja az állategészségügyi megelőző lépések összehangolását - jelentette ki Nagy István agrárminiszter szombaton, febr.4.-én a Vas megyei Felsőszölnökön, ahol megbeszélést folytatott Irena Sinko szlovén mezőgazdasági, erdészeti és élelmezési miniszterrel.
A két tárcavezető a Rábavidéken (Felsőszölnök) járva találkozott a magyarországi szlovén kisebbség helyi vezetőivel és közösen megtekintettek egy a Rábavidéken működő mintagazdaságot is.

Határozott lépésre szánta el magát az EU a gabonapiacon

2024. május 30. 15:04
Brutális vámokat kaptak bizonyos országokból származó mezőgazdasági termékek.
 
Az Európai Unió Tanácsa rendeletet fogadott el azzal a céllal, hogy tiltó vámokat vessen ki az Oroszországból és Fehéroroszországból importált gabonatermékekre; az intézkedés olyan mértékben növeli a gabonafélékre, olajos magvakra és az azokból származó termékekre kivetett vámokat, hogy gyakorlatilag leállítja e termékek uniós behozatalát a két országból – tájékoztatott az uniós tanács ma.