Földárverések - Gyanús honlap kínál információt

2015. november 17. 16:54
November 16-án a Simicska Lajos érdekeltségi körébe tartozó agrártársaságoknál kezdik meg az állami földek licitjét. Sokan emögött az Orbán Viktor miniszterelnök és egykori kollégiumi társa közötti háború újabb epizódját sejtik. A szakemberek szerint az mezőgazdasági cégek földjeit leginkább spekulánsok és nem valódi gazdák vehetik majd meg.
 

Simicska Lajos és Nyerges Zsolt érdekeltségi körébe tartozó Mezort-csoport cégeinek bérelt állami földjein kezdi a 380 ezer hektárnyi állami terület eladását a Nemzeti Földalap-kezelő Szervezet (NFA) november 16-án. Győr-Moson-Sopron megyében a mosonmagyaróvári Lajta-Hanság Zrt., Vas megyében pedig a Sárvári Mezőgazdasági Zrt. és a Szombathelyi Tangazdaság Zrt. területeit tette fel csütörtök éjjel a honlapjára az NFA.

 

A további részletek az alábbi linken tekinthetők meg:

http://nepszava.hu/cikk/1073464-foldarveresek---gyanus-honlap-kinal-informaciot

 

Forrás:

http://nepszava.hu/

Kapcsolódó cikkek

A magyar agrárium életét egyre jobban érdekli a média is

2020. február 05. 08:57
Ugyan fellelhetőek a különböző rádió- és televízió műsorokban a mezőgazdasággal foglalkozó témák, de az aktualitások mellett most megjelent egy új rádió, ahol fiatalok indítottak útjára egy teljesen új és teljesen egyedi műsort, amely az agrárium szereplőit szólaltatja meg.

Csodatehenek és égig érő paszuly - Meddig mehet el a mezőgazdaság a hozamnövelésben?

2019. augusztus 12. 08:13
Vannak olyan háziasított fajok, amelyek szinte csodával határos módon növelték a termelési képességüket az elmúlt mintegy 80 évben. Ennek azonban ára van. Ne csak a minőség és mennyiség kontrasztjára gondoljunk. Néha a termék beltartalma szinte semmit nem változik, mégis fizetett a mennyiségi növekedésért az adott fajta. És ennek most látjuk a kárát.