Földárverések - Gyanús honlap kínál információt

2015. november 17. 16:54
November 16-án a Simicska Lajos érdekeltségi körébe tartozó agrártársaságoknál kezdik meg az állami földek licitjét. Sokan emögött az Orbán Viktor miniszterelnök és egykori kollégiumi társa közötti háború újabb epizódját sejtik. A szakemberek szerint az mezőgazdasági cégek földjeit leginkább spekulánsok és nem valódi gazdák vehetik majd meg.
 

Simicska Lajos és Nyerges Zsolt érdekeltségi körébe tartozó Mezort-csoport cégeinek bérelt állami földjein kezdi a 380 ezer hektárnyi állami terület eladását a Nemzeti Földalap-kezelő Szervezet (NFA) november 16-án. Győr-Moson-Sopron megyében a mosonmagyaróvári Lajta-Hanság Zrt., Vas megyében pedig a Sárvári Mezőgazdasági Zrt. és a Szombathelyi Tangazdaság Zrt. területeit tette fel csütörtök éjjel a honlapjára az NFA.

 

A további részletek az alábbi linken tekinthetők meg:

http://nepszava.hu/cikk/1073464-foldarveresek---gyanus-honlap-kinal-informaciot

 

Forrás:

http://nepszava.hu/

Kapcsolódó cikkek

Lezárult a 3 hektár alatti földek értékesítése

2020. június 22. 08:21
A vártnál jóval több érdeklődő, és magasabb hektáronkénti ár jellemezte a lezárult földértékesítési programot, melyet az Agrárminisztérium (AM) és a Nemzeti Földügyi Központ (NFK) hirdetett meg május elején. A 3 hektár alatti földek értékesítésének célja az osztatlan közös földtulajdonok felszámolása volt.
 

Óriási változásokat hozhat az új Közös Agrárpolitika: erre számíthatnak a magyar gazdák

2020. október 27. 08:03
Jelentős változásokat hozhat a Közös Agrárpolitika új ciklusa, amelyben kiemelt szerepet kapnak a fenntarthatóságot célzó intézkedések, így a Biodiverzitás és a „Termőföldtől az asztalig” stratégia is. Az Európai Zöld Megállapodás részét képező stratégiák kivitelezése ugyanakkor komoly kihívások elé állíthatják a hazai mezőgazdaságot, ugyanis teljesítésük hosszú távú szemléletmódváltást és technológiai fejlesztést igényel – hívják fel a figyelmet a legfontosabb hatásokra a K&H Bank és az agrárszektor szakértői.