Főnöke könyörtelensége miatt halt meg egy munkás Borsodban

2021. június 28. 12:45
Több munkavédelmi szabályt is semmibe vettek
Főnöke könyörtelensége miatt halt meg egy munkás Borsodban

Egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei telephelyen a főnök több munkavédelmi szabályt is semmibe vett, amikor pedig egy munkás megsérült, megtiltotta az embereinek, hogy mentőt hívjanak, inkább a fiával vitette el a haldokló férfit.

A vállalkozó, miután kibérelt egy telephelyet, látványosan semmibe vette a munkavédemi szabályokat, még alapvető javításokat sem végzett el, így a telephely alján gödrök és vízelnyelők tátongtak, emellett még világítás sem volt - olvasható a lap portálján.

Hamarosan meg is történt a baj: egy állványcsöveket pakoló munkás védősisak nélkül dolgozott, amikor az egyenetlen padlón megcsúszott, elesett és eszméletlenül terült el a földön. Kollégája azonnal odarohant segíteni, ekkor látta, hogy munkatársa arca véres és nincs magánál.

A főnök azonban, ahelyett, hogy rögtön segítséget hívott volna, egészen elképesztő döntést hozott: azért, hogy eltitkolja a munkabalesetet, megtiltotta a munkásainak, hogy mentőt hívjanak, inkább a sérült férfi szintén ott dolgozó fiát utasította arra, hogy haldokló apját vigye be a kórházba.

A férfi agyzúzódást és többszörös koponyatörést szenvedett, így bár az orvosok mindent megtettek érte, másnapra meghalt. A brutális főnök kedden áll a Kazincbarcikai Járásbíróság elé, ahol halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésért kell majd felelnie.

Forrás: napi.hu / www.szakszervezetek.hu

 

Kapcsolódó cikkek

A munka a megélhetés eszköze legyen, ne pedig halálok!

2019. május 09. 07:23
Az Európai Szakszervezetek Szövetsége (ESZSZ) április 28-a alkalmából közleményben emlékeztet, hogy a munkahelyi megbetegedések, betegségek és balesetek következtében évente közel kétszázezer ember hal meg az Európai Unióban.

24 °C feletti hőmérséklet felett a munkáltató köteles...

2020. augusztus 03. 09:01
A Nemzeti Népegészségügyi Központ még nem rendelt el hőségriadót, ugyanakkor a hőségben végzett munkavégzés során a munkáltató köteles intézkedéseket tenni, például 14-16 fokos, alkoholmentes frissítő italról gondoskodni. Az is fontos, hogy a munkavállalók is felkészültek legyenek.