Gazda-molnár-pék adatbázis
2022. december 06. 16:38
A jó minőségű kovászos kenyér alapja a jó minőségű liszt. Egyszerűnek tűnik, de a megfelelő minőségű és mennyiségű liszt beszerzése mégsem az. Ezért is különösen fontos, hogy a kenyér termékpályájának különböző szereplői jobban megismerhessék egymást, megoszthassák tapasztalataikat és igényeiket, valamint eljuthassanak hozzájuk a legújabb kutatási eredmények is.
Ebből a célból indítottuk el a gazda-molnár-pék műhelymunkákat, valamint hoztuk létre és bővítjük folyamatosan a gazda-molnár-hántoló-pék térképünket. Reméljük, hogy ezek segítségével az ökológiai gazdálkodás iránt elkötelezett szereplők könnyebben egymásra találnak majd.
A térképen szereplő gazdák ökológiai minősítésű gabona termesztéssel foglalkoznak, és gyakran tájfajtákat, vagy tönke, tönköly és alakor fajtákat is termesztenek. Utóbbiak iránt ugyan nagy az érdeklődés, de a termesztés bővülését az is hátráltatja, hogy a hántolás gyakran nem megoldott. Ezért jelenítjük meg a térképen a hántolókat. A jó minőségű, kézműves kenyerek esetében a termékelőállítás során a liszt őrlésének módja is nagy szerepet játszik, ezért a térképen elsősorban a köves malmokat jelenítjük meg.
Adatbázisunk folyamatosan bővül!
forrás: biokutatas.hu
Kapcsolódó cikkek
Erre a határidőre mindenki figyeljen, aki gyümölcsoltványokkal foglalkozik!
2023. január 31. 12:42
A gyümölcs szaporítóanyag-előállítókra és -forgalmazókra egyaránt vonatkozik a szabályozás.
Az engedéllyel rendelkező gyümölcs szaporítóanyag-előállítóknak és -forgalmazóknak a tevékenységüket évente február 28-ig, önállóan kell bejelenteniük – figyelmeztet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
Véget vethet a mézhamisításnak az EU-s megállapodás
2024. február 01. 16:43
Kedd este a Parlament és a Tanács tárgyalói előzetes politikai megállapodásra jutottak az egyes "reggeli" élelmiszerek összetételére, nevére, címkézésére és kiszerelésére vonatkozó szabályokról.

