GOSZ-VSZT-NAK fajtakísérletek: díjat kaptak a legjobb fajták

2024. június 13. 16:20
Fontos, hogy a gazdák minél szélesebb körű ismeretekkel rendelkezzenek a különböző fajták képességeiről.
 
GOSZ-VSZT-NAK fajtakísérletek: díjat kaptak a legjobb fajták
A termesztés eredményességének első lépése a megfelelő vetőmag, hibrid kiválasztása – fotó: pixabay.com
 
Átvették elismeréseiket a Gabonatermesztők Országos Szövetsége (GOSZ), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), valamint a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VSZT) őszi búza, kukorica és repce 2023-as posztregisztrációs fajtakísérleteiben legjobban teljesítő fajták, hibridek fajtatulajdonosai a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-n, Mezőfalván.
 
A fajtakísérletekben vizsgált kukorica, őszi búza és őszi káposztarepce meghatározó szántóföldi kultúrák a magyar agráriumban, ezért nagyon fontos, hogy a gazdák minél szélesebb körű ismeretekkel rendelkezzenek a különböző fajták képességeiről.
 
A mezőgazdasági termesztés eredményességének első, nagyon fontos lépése a megfelelő vetőmag, hibrid kiválasztása, a GOSZ–VSZT–NAK fajtakísérletei ebben adnak a gazdálkodók számára – objektív adatokon alapuló – segítséget.
 
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a kísérletben szereplő fajtasorra ajánlati fajtalistaként tekint, hangsúlyozva, hogy a kísérletben részt vevőkön kívül számos kiváló fajta áll a termelők rendelkezésére.
 
A mezőfalvi NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-n mindhárom növényfaj valamennyi éréscsoportjának első három helyezettjét díjazták, valamint oklevelet vehettek át a kísérletben résztvevő fajtatulajdonos vállalatok.
 
A kísérletek eredményeiből összeállított összes kiadvány minden gazdálkodó számára elérhető a VSZT honlapján: https://vszt.hu/posztregisztracios-fajtakiserletek/.
 
A kísérletek az idei évben is folytatódnak, az őszi káposztarepce és az őszi búza eredmények nyáron, a kukoricakísérlet eredményei pedig ősszel várhatóak.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Jogszabályi megfelelés a profit megtartása mellett digitális eszközökkel

2023. február 10. 13:04
A hosszabb távon működő technikákat főként a digitalizációs innováció fogja elhozni.
 
Mint minden embert, céget, vállalkozást, úgy a Bayer-t is súlyosan érinti a változások állandósága, illetve az ezekhez való alkalmazkodás kényszere. Ennek megfelelően a Bayer a hazai agráriumot érintően is rengeteg pénzt és időt áldoz a kutatás-fejlesztésre, innovációra. A fejlesztések kiindulópontja minden esetben a termelők igénye és a gazdálkodással szemben támasztott már meglévő és új elvárások.

Növényi stressz, mikotoxinok és extracelluláris vezikulák – konferencia Martonvásáron

2024. április 03. 14:41
Csütörtökön és pénteken rendezik meg Martonvásáron a Fiatal Biotechnológusok VI. Országos Konferenciáját.