Háromnapos fesztivált rendeznek a Bakony fővárosában

2024. augusztus 05. 19:41
Augusztus 18-20. között színes programkavalkáddal ünnepli várossá válásának negyvenedik évfordulóját Magyarország legmagasabban fekvő városa, Zirc. A ZIRCikON többek között családi programokkal, koncertekkel, veteránjármű-bemutatóval és főzőversennyel várja a látogatókat.
Háromnapos fesztivált rendeznek a Bakony fővárosában
A Bakony fővárosa a természeti és történelmi látnivalók mellett színes programokkal várja majd a látogatókat. Esténként többek között Ekhoe, Figura, 4S Street, Karthato, Lotfi Begi and friends: Kollányi Zsuzsi és Nagy Adri lépnek majd színpadra. Zirc két lemezlovasa, DJ Kicsee és Tehel Károly a ZircTOP 40 slágerlista nosztalgikus gyöngyszemeiből válogat. A kisgyermekes családokat Kaláka koncert, kézműves foglalkozás és játszóház várja. 
 
A XII. század végén már írásos forrásokban említett település történetét várostörténeti sétán és városnéző kisvonaton ismerhetik meg az érdeklődők. 
 
A Zirci Ciszterci Apátság Látogatóközpontja, a Bakonyi Természettudományi Múzeum, az Agrárműszaki Emlékek Gyűjteménye, a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház számos izgalmas kiállítással és programmal készül.
 
Az elmúlt negyven év videófelvételeiből és fotóiból készült válogatással, veteránjármű-bemutatóval és felvonulással válik teljessé a nosztalgikus hangulat. A bakonyi ízek szerelmesei főzőversenyen vehetnek részt, az elkészült pörkölteket háromtagú zsűri értékeli. A sportok kedvelőit a Bakony számos túralehetőségén túl kispályás focibajnokság, sportlabor, reggeli aerobic és BMX-bemutató várja.
 
A programsorozatot augusztus 20-án délelőtt államalapító Szent István királyunk és az új kenyér ünnepe zárja.
 
A részletes program a www.zirckultura.hu oldalon, a ZIRCikON eseményben tekinthető meg.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Az új Kajla-útlevéllel ingyenes az utazás az őszi szünetben

2023. október 24. 15:07
Az idei tanévben újra visszatér a családok életébe Kajla kutya. Az őszi szünetben is érdemes lesz kihasználni a kedvezményes programlehetőségeket és a közösségi közlekedést választani az utazásokhoz.
 
Minden alsó tagozatos gyermek, új, világoszöld Kajla-útlevelet kap, amivel díjmentesen utazhat a MÁV-START, a GYSEV és a Volánbusz belföldi, helyközi járatain az október 28-tól november 5-ig tartó őszi szünetben.

Velencei-tó: meglepő megoldást találtak az alacsony vízszint emelésére

2023. április 25. 09:34
Napi ezer köbméter vizet nyerhetnek vele.
 
Újabb, meghökkentő megoldást vetnek be a Velencei-tó megmentése érdekében.