Hatalmas lehetőség előtt a magyar agrárium

2021. június 03. 12:08
A Vidékfejlesztési Program új távlatokat nyithat a hazai gazdák előtt az OTP Bank segítségével, hangzott el a pénzintézet sajtórendezvényén, melyen Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára is részt vett
Hatalmas lehetőség előtt a magyar agrárium

https://vimeo.com/557578785

 

Forrás: https://www.agrotrend.hu/piac/agrarpenzek/hatalmas-lehetoseg-elott-a-magyar-agrarium

 

Kapcsolódó cikkek

Aggódnak a szakértők: káoszt okozhat a brit és az uniós tejágazatban a Brexit

2020. november 11. 10:51
Az angol tejtermékek piaca mostanáig különösebb problémák nélkül vészelte át a koronavírust. A jelek szerint a jövőben sem a világjárvány fog itt nagy változásokat okozni, sokkal inkább Nagy-Britannia jövőbeli kereskedelmi kapcsolata az Európai Unióval.

Íme, négy javaslat, amivel jóval ellenállóbb lenne a magyar gazdaság a jövő kihívásaival szemben

2021. április 06. 08:15
Már több mint egy éve tart a Koronavírus-járvány. A pandémia rávilágított arra, hogy a társadalmi és gazdasági rendszerek nem ellenállóak a válsághelyzetekkel szemben, így a rezilienciaépítés, valamint a fenntarthatóság témaköre mind az európai, mind pedig a hazai  közpolitika-alkotás fókuszába került. A rezilienciaépítésnek négy olyan kiemelt aspektusa van - klíma- és környezetvédelem, gazdasági és társadalmi erőforráshatékonyság, a demográfia és a területi egyenlőtlenségek csökkentése -, amely nem csak nagy szerepet játszhat abban, hogy hazánk ellenállóbb legyen a jövőben a hasonló sokkhatásokkal szemben; de jól illeszthető a 2021-től induló Helyreállítási és Rezilienciaépítési Eszköz, valamint a kohéziós források felhasználásához is.