Hétvégén rendezik meg a 27. Csabai Kolbászfesztivált

2024. október 21. 16:51
Október 24. és 27. között rendezik meg Békéscsaba egyik legnagyobb gasztronómiai eseményét, a 27. Csabai Kolbászfesztivált.
Hétvégén rendezik meg a 27. Csabai Kolbászfesztivált
A szervezők közölték, a fesztivál célul tűzi ki a hagyományok őrzését, tartanak disznótoros bemutatókat, ahol a látogatók testközelből ismerhetik meg - és próbálhatják ki - a hagyományos disznóvágás és kolbászkészítés titkait. Az eseményt a néptáncbemutatók is színesítik.
A fesztivál része a kézműves termékek vására, ahol helyi és országos mesterek különleges kézműves termékeit lehet megvásárolni. Nem maradhatnak el a mezőgazdasági kiállítások sem, ahol a látogatók megismerhetik a helyi termelők friss áruit és betekintést nyerhetnek a térség agráréletébe - a hagyományos gazdálkodási módszerektől a modern innovációkig.
Jövő héten rendezik meg a 27. Csabai Kolbászfesztivált - Hír TV
A négynapos rendezvénysorozat központi részét jelentik a kolbásztöltő versenyek. Csütörtökön az óvodások és általános iskolások mellett különleges jelmezekbe öltözött motoros csapatok veszik kezükbe a kolbásztöltőt. Pénteken a középiskolások és egyetemisták versenyeznek a legjobb kolbászkészítő címért. A szombati nap a nemzetközi csapatoké: a Nemzetközi Kolbászgyúró Versenyen számos ország képviselői vesznek részt. Vasárnap lesz a mangalica kolbászgyúró verseny és a töltöttkáposzta-főző verseny.
Csabai kolbászfesztivál – Békés megyei értéktár
A fesztivál legrangosabb próbatétele, a nemzetközi szárazkolbász verseny már lezajlott, csaknem 80 nevező közül választotta ki a zsűri (Barna Ádám mezőberényi származású, Michelin-csillagos séf elnöklete mellett) a győztest, a gádorosi, 24 éves Kocsis Márkot. 
 
A fiatal hentes elmondta, a sertés vakbélbe töltött kolbászt tavaly november végén készítette; sok idő kell, hogy egy ennyire vastag kolbászban összeérjenek az ízek. A díjat a fesztivál nyitónapján adják át.
27. Csabai Kolbászfesztivál
Az esti koncerteket Szikora Róbert és az R-GO; Korda György és Balázs Klári; a Valmar; a Bagossy Brothers Company és a Parno Graszt adja. Rajtuk kívül fellép mások mellett Desh; a rapper T. Danny; az olasz slágereket előadó Al Bano és a Bohemian Betyars.
 
A nyitónapon ingyenes a belépés a fesztiválra. A belépődíjas rendezvény részletes programja a www.csabaikolbaszfesztival.hu oldalon tekinthető meg.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Szavazhatunk, hogy Veszprém legyen Európa legjobb úti célja

2023. január 17. 11:05
Január 20-án megnyílik a közönségszavazás a European Best Destinations szervezet weboldalán Európa legjobb úti céljára. 2023-ban Magyarország legnépszerűbb desztinációjaként, az ország képviseletében Veszprém indul a megtisztelő címért.
Veszprém-Balaton egyedülálló módon egy egységes élményrégióként viseli az Európa Kulturális Fővárosa címet 2023-ban, melynek népszerűségét tovább erősítheti a European Best Destinations 2023 megmérettetésen történő sikeres részvétel. A cím megálmodói jelenleg is együttműködnek az Európai Bizottság által létrehozott EDEN hálózattal és további mintegy 300 turisztikai partnerrel, hiszen fő célkitűzésük kezdettől fogva az európai turizmus és kultúra népszerűsítése.

Egymillió forintot igényelhetnek a zenés-táncos szórakozóhelyek és az alkalmi vendéglátó üzletek

2024. augusztus 05. 19:16
Összesen közel 300 millió forint értékű támogatást hívhat le mintegy 200 vidéki alkalmi vendéglátó üzlet és további 100 vidéki zenés-táncos szórakozóhely. A vissza nem térítendő támogatás immár a harmadik eleme a Magyarország Kormánya által a vidéki vendéglátóhelyek számára indított, 13 milliárd forint értékű támogatási programnak.