Idén ötödik alkalommal rendezték meg a Pannónia Párlatversenyt Sormáson

2023. április 03. 12:13
Az igazi pálinka különlegességét a régi gyökerekre visszanyúló magyarországi pálinkakultúra, a szigorú jogszabályi előírásoknak való megfelelés, a kivételes minőségű alapanyagok és a pálinkafőzők nagy tudása és tapasztalata adja, mondta V. Németh Zsolt magyar életmód és nemzeti értékeink védelméért felelős miniszterelnöki biztos az V. Jubileumi Pannónia Párlatversenyen, Sormáson.
Idén ötödik alkalommal rendezték meg a Pannónia Párlatversenyt Sormáson
Zala megyében, az egykori Pannónia területén, azon környéken, ahol az első szabad magánfőzött pálinka is elkészült, az Agrárminisztérium és a Hungarikum Bizottság támogatásával ismét megrendezték az V. Jubileumi Pannónia Párlatversenyt. Ennek a keretében zajlott az I. Kárpát-medencei Körte-pálinka és Párlatverseny is. A két megmérettetésre határon innen és túlról 126 nevezőtől összesen 888 minta érkezett a Pannónia Pálinkakultúra Egyesülethez. A kizárólag pálinkaszakértőkből álló zsűri értékelte a nevezett párlatokat, melyek a legnagyobb gondoskodás mellett, autentikus helyszínen, maximális anonimitással mérettek meg.
 
A miniszterelnöki biztos rámutatott, az, hogy ilyen sok minta érkezett a versenyre, és az, hogy ilyen profi zsűrire volt szükség az értékelésükhöz, mindent elmond a pálinka magyarországi sikertörténetéről. A hungarikumtörvény megalkotása után a pálinka volt az az érték, amelyik elsőként bekerült a jelenleg 85 elemet tartalmazó Hungarikumok Gyűjteményébe, tette hozzá.
 
forrás: kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Súlyos kór nehezíti a legbetegebb magyarok gyógyulását: erre senki sem figyel oda

2024. november 11. 17:59
Magyar szervezet is csatlakozik ahhoz a globális figyelemfelkeltő kampányhoz, amelynek fő üzenete, hogy az alultápláltság súlyosbítja a betegséget, növeli a szövődmények kockázatát és veszélyezteti a gyógyulást.

Az új nemzedék jövőképe

2023. július 19. 14:00
Intenzív művelésre vált a györei családi gyümölcsösben ifj. Bakó Attila, hogy kizárólag friss fogyasztásra kínáljon kiváló minőségű kajszit, meggyet és szilvát. Kajsziból olasz mintára kandeláber sövényt nevel, amivel úttörő a hazai termesztésben.