Idén ötödik alkalommal rendezték meg a Pannónia Párlatversenyt Sormáson

2023. április 03. 12:13
Az igazi pálinka különlegességét a régi gyökerekre visszanyúló magyarországi pálinkakultúra, a szigorú jogszabályi előírásoknak való megfelelés, a kivételes minőségű alapanyagok és a pálinkafőzők nagy tudása és tapasztalata adja, mondta V. Németh Zsolt magyar életmód és nemzeti értékeink védelméért felelős miniszterelnöki biztos az V. Jubileumi Pannónia Párlatversenyen, Sormáson.
Idén ötödik alkalommal rendezték meg a Pannónia Párlatversenyt Sormáson
Zala megyében, az egykori Pannónia területén, azon környéken, ahol az első szabad magánfőzött pálinka is elkészült, az Agrárminisztérium és a Hungarikum Bizottság támogatásával ismét megrendezték az V. Jubileumi Pannónia Párlatversenyt. Ennek a keretében zajlott az I. Kárpát-medencei Körte-pálinka és Párlatverseny is. A két megmérettetésre határon innen és túlról 126 nevezőtől összesen 888 minta érkezett a Pannónia Pálinkakultúra Egyesülethez. A kizárólag pálinkaszakértőkből álló zsűri értékelte a nevezett párlatokat, melyek a legnagyobb gondoskodás mellett, autentikus helyszínen, maximális anonimitással mérettek meg.
 
A miniszterelnöki biztos rámutatott, az, hogy ilyen sok minta érkezett a versenyre, és az, hogy ilyen profi zsűrire volt szükség az értékelésükhöz, mindent elmond a pálinka magyarországi sikertörténetéről. A hungarikumtörvény megalkotása után a pálinka volt az az érték, amelyik elsőként bekerült a jelenleg 85 elemet tartalmazó Hungarikumok Gyűjteményébe, tette hozzá.
 
forrás: kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Az új precíziós pályázat megjelenésére várnak a gazdák

2023. szeptember 11. 14:43
Bár a gyártók számos, forradalmian új megoldással várják a gazdálkodókat, a bizonytalan piaci helyzet és a támogatások hiánya miatt a legtöbben kivárnak a beruházásokkal.

Magyar biodiverz magkeverékek

2023. március 29. 12:18
A díszkertészek februári szakmai konferenciáján több előadás érintette a magkeverékek kérdéskörét. A szakemberek hazai fejlesztésű biodiverz magkeverékek vetését javasolták zöldtetőkre és szabadföldre. Egy másik előadásban a vadvirágkeverékek és a virágos fűmagkeverékek alkalmazásának tudnivalóit összegezték.
Hosszú évek után végre van olyan magyar fejlesztésű magkeverék, ami sokféle őshonos szárazságtűrő fajból áll. Kétféle magkeverék kerül majd forgalomba, az egyiket biodiverz extenzív zöldtetőkre, a másikat szabadföldre és félextenzív zöldtetőkre szánják a szakemberek, tájékoztatta a hallgatóságot Dezsényi Péter, a Green Tech Concept Kft. műszaki igazgatója.