Időszakos leállás a Nébih szakrendszereiben

2023. január 02. 12:34
A Nébih felhívja ügyfelei figyelmét, hogy 2023. január 6-a 20 órától 7-e 20 óráig több szakrendszer átmenetileg nem lesz elérhető. Az időszakos leállásra több, az új típusú agrár- és vidékfejlesztési támogatási rendszer működtetését és a támogatások kifizetését támogató informatikai fejlesztés élesítése miatt kerül sor. Fenti időszakban nem lesznek elérhetők a Nébih által üzemeltetett ügyfél felületek, valamint a kapcsolódó szolgáltatások.
Időszakos leállás a Nébih szakrendszereiben
A 2023. évtől induló új típusú agrár- és vidékfejlesztési támogatási rendszer működtetése és a támogatások kifizetésének elősegítése érdekében a Nébih is számos informatikai fejlesztést végzett. Ezek élesítéséhez a Nébih szakrendszereinek időszakos leállítása szükséges, melyre – a zökkenőmentes átállás érdekében –  a kormányzati igazgatási szünet idején kerül sor:
 
2023.01.06. 20:00 órától
2023.01.07. 20:00 óráig
 
A jelzett időszakban nem lesznek elérhetők a Nébih által üzemeltetett ügyfél felületek, valamint a kapcsolódó szolgáltatások.
 
Felhívom szíves figyelmét, hogy az „elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól” 2015. évi CCXXII. törvény a 9.§ (4) bekezdés a) pontja értelmében nem alkalmazható az ügyféllel szemben hátrányos jogkövetkezmény, továbbá ugyanezen törvény 27. § (3) bekezdése szerint az” elektronikus ügyintézés 1 munkanapot meghaladó szünetelése esetén az elektronikus ügyintézést biztosító szerv köteles biztosítani az ügyfelek beadványainak elektronikus utat nem igénylő módon történő fogadását és feldolgozását, abban az esetben is, ha az adott eljárástípusban a vonatkozó jogszabály alapján kizárólag elektronikus ügyintézésre van lehetőség”.
 
Megértésüket köszönjük!
 
forrás: https://portal.nebih.gov.hu/

Kapcsolódó cikkek

Kerestük, de nem találtuk a 229 Ft/kg-os dinnyét a boltokban

2023. július 18. 16:05
Csak elenyésző mennyiségben kerülhetett a Penny polcaira a feltűnően akciós árú dinnyéből.
Az előző héten a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Magyar Dinnyetermelők Egyesülete, illetve a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács közös állásfoglalást adott ki, amely szerint elfogadhatatlan a Penny diszkontlánc lépése: 229 Ft/kg-os fogyasztói árra leakciózott dinnyét hirdettek meg akciós újságjukban. A három szervezet arra kérte a hazai üzletláncokat, hogy tisztességes magatartást tanúsítva a valós piaci helyzethez igazítsák a görögdinnye árazását.

Meghökkentő felfedezés: házi módszerrel is megtisztítható a csapvíz a mikroműanyagoktól

2024. március 13. 15:58
Egyszerű és hatékony.
 
Kínai kutatók egyszerű, de hatékony módszert fejlesztettek ki a mikro- és nanoplasztik részecskék csapvízből való eltávolítására, amely forralás és szűrés útján akár 90%-os hatékonysággal képes csökkenteni az emberi szervezetbe jutó műanyag szennyeződést – írja a penzcentrum.hu.