Így készül a legfinomabb magyar lecsó: Te melyiket szereted - 5 tuti recept

2020. augusztus 13. 08:18
A szegények eledeleként tartották számon régen, manapság azonban elegáns éttermek étlapján is feltűnnek a magyar vidék jellegzetes fogásai. A lecsó után a nudli kerül terítékre a HelloVidék új rovatában.
Így készül a legfinomabb magyar lecsó: Te melyiket szereted - 5 tuti recept

A magyar konyha az elmúlt századok során folyamatosan teremtette meg a maga külön gasztronómiai világát. Az ősöktől örökölt ételek mellett rengeteg hatás érte a magyar gasztronómiát, aminek amellett, hogy sokszínű, természetesen vannak általános, mindenki által jól ismert jellemzői: így például a zsír, a vöröshagyma és a fűszerpaprika együttes használata, a bőséges tejfölhasználat vagy a sertéshús dominanciája.

Azoknak, akik szeretik és kutatják a vidék ízeit, keresik a különleges, de mai napig egyszerűen elkészíthető fogásokat, van egy jó hírünk: elindult a HelloVidék új rovata, a Gasztromesék, ami a vidék hagyományos ízeire építő, de mindezeket modern, újragondolt, trendi formában bemutató recepteket ajánl. Az új rovat szerzőpárosa Szarka Zsófi és Wurmbrandt András, akik sok-sok szálon kötődnek a hazai gasztronómiához, és főként a különböző magyar tájegységek hagyományos ételeit gondolják újra, mindezt úgy, hogy szó esik a receptekhez kötődő hagyományokról, személyesebb hangvételű történetekről is.

A Gasztromesék első cikkében a lecsóról és annak elkészítési módjairól tudhattatok meg többet. Ez a magyarok számára ikonikusnak számító étel kapocs lehetne az országok között, vagy éppen ellenkezőleg, vitaforrás is, ugyanis majdnem minden paprikát termelő országnak megvan a hasonló, ám saját verziója, amihez ragaszkodik - említhetnénk itt a spanyol, az olasz vagy a francia verziót.

Kapcsolódó cikkek

Élelmiszeripar: túl a 300 milliárdon

2019. április 26. 08:09
Az élelmiszeriparnak megítélt támogatások összege már tavaly év végére átlépte a 300 milliárd forintos határt. A következő EU-s pénzügyi időszakban új fejlesztési irányok lesznek. Itthon pedig az ernyővédjegy lesz hangsúlyos

A hetvenes évek olajválságát idéző élelmiszerárak alakultak ki a világpiacon

2021. október 18. 09:05
Az ENSZ nyilvántartási adatai szerint a mostaninál csak a hetvenes évek közepi olajválság idején volt nehezebb élelmiszert vásárolni a nemzetközi piacon. Akkor az 1973-as olajárcsúcs gyorsan növekvő inflációt okozott a világgazdaságban, ami érintette az élelmiszerek előállítását és forgalmazását is.