Így telik egy fenyőfa első 300 napja

2023. december 06. 17:06
Közel egy év egy percben.
 
A december sztárjai egyértelműen a fenyőfák – szépségüket már az erdőben megmutatják, de az igazi pompát karácsonyi díszbe öltözve kapják meg – írja a Sokszínű Vidék.
 
Így telik egy fenyőfa első 300 napja
Ha a kertünkbe szeretnénk fenyőfát, akkor ritka az, hogy mag ültetésével kezdenénk a folyamatot, sokkal inkább csemetéket szerzünk be, melyeknek már csak erősödnie és magasodnia, terebélyesednie kell nálunk.
 
A Boxlapse YouTube-csatornán viszont végignézhetjük azt a ritkán látott folyamatot, amíg egy tobozból előkerülnek a magok, majd ültetés után előbújik és fejlődik az apró csemete. A timelapse, azaz gyorsított felvételen 300 nap eseményein követhetjük 60 másodperc alatt.
 
forrás: agrotrend.hu
 

Kapcsolódó cikkek

Idén könnyítés várható a kötelező parlagoltatás szabályaiban

2024. február 14. 15:19
Magyarország és más uniós tagállamok hosszú hónapok óta vívott szakmai küzdelmei, valamint az európai gazdatüntetések segítették elérni azt az eredményt, hogy 2024-ben könnyítést kapnak a mezőgazdasági termelők Brüsszeltől a számukra leginkább fájó egyik előírás, a kötelező parlagoltatás új szabályainál. Az ukrán import miatti piaci zavarok és a magas inputköltségek miatti nehéz gazdasági helyzetben a gazdálkodók termelési mozgásterét bővítő lehetőséggel hazánk is élni fog – jelentette be Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

NÖVEKEDÉSI PÁLYÁRA ÁLLÍTOTTUK A MAGYAR VIDÉKET

2023. május 08. 18:16
Magyarország kormányának jövőképe az, hogy a gazdálkodás és az élelmiszeripari termelés hosszú távon is jövedelmező és társadalmilag elismert foglalkozás legyen - mondta Nagy István agrárminiszter a május 4-én és 5-én tartott CPAC Hungary - második európai Konzervatív Politikai Akció Konferencián.
 
A tárcavezető kifejtette, a 2010-es választások után hivatalba lépő polgári kormány haladéktalanul megkezdte a korábbi, vidékellenes baloldali politikai örökség felszámolását.