Ingyen hitelt vehetnek igénybe a gazdák

2020. április 16. 07:48
Ingyen hitelhez juthatnak a gazdák az Agrár Széchenyi Kártya folyószámlahitelével - mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára szerda reggel a Kossuth rádió Jó Reggelt, Magyarország című műsorában.

Az államtitkár hangsúlyozta, a járványhelyzetben a legfontosabb, hogy biztosítsák a gazdák likviditását, aminek az egyik leghatékonyabb eszköze az Agrár Széchenyi Kártya hitellelhetősége. Az elmúlt években is 200 milliárd forint értékben helyeztek ki ilyen hiteleket a bankokon keresztül. Hozzátette, az év végéig megkötött új hitelszerződéseknél a felvehető hitel maximumát a jelenlegi 100 millió forintról 200 millió forintra növelték, és az agrártárca költségvetéséből kamat-, illetve költségmentessé alakították a konstrukciót.

Kép letöltése
 
Fotó: AM/Krasznai-Nehrebeczky MáriaFeldman Zsolt az anyagi támogatás mellett a legfontosabb segítségnek az értékesítési lehetőségek biztosítását nevezte. Ezért, mint mondta, figyelemre méltó a Nébih online piactere, ahol a termelők és a fogyasztók találkozhatnak. Az államtitkár az interjúban arra biztatottnak minden termelőt és fogyasztót, hogy keressék ezeket az online lehetőségeket, hiszen biztonságos felületet nyújtanak a kereskedésre.

(MTI)

 

Kapcsolódó cikkek

Az aszály 10 millió tonnányi kukoricatermést vihet el

2022. augusztus 15. 08:19
A Strategie Grains tanácsadó cég havi előrejelzése szerint a súlyos aszály 10 millió tonnával csökkenti az Európai Unió kukoricatermését, ami 15 éves mélypontra, 55,4 millió tonnára esik vissza a várakozások szerint.

Klímaváltozás és erdészet – formálódik a szakma kiegyensúlyozott válasza a klimatikus kihívásokra

2021. október 19. 10:43
Az erdészet – a társadalom és az uniós bürokrácia partnerségével és nem gyámságával, továbbá a vidékfejlesztési támogatásokból való megfelelő részesedés mellett – képes a klímaváltozás kihívásaira megfelelő válaszokat adni. Ehhez az ágazati szereplők közötti párbeszéd folytatására, és még több, uniós szinten is összehangolt szakmai kutatásra és tájékoztatásra van szükség.