Ismét drágul a magyarok kedvenc sajtja

2024. április 22. 15:10
A szakértő szerint hamarosan újabb élelmiszerár-emelkedés várható.
 
Bár az utóbbi hetekben érezhető volt, hogy az élelmiszerek drágulása megállt, a szakértők szerint a következő hónapokban ismét áremelkedésekre kell felkészülnünk.
Ismét drágul a magyarok kedvenc sajtja
A fogyasztók árérzékenysége továbbra is jelentős mértékű, soha nem látott kereslet tapasztalható az akciós termékek iránt – írja az index.hu.
 
Az ATV Híradó stábja minden hónapban bevásárol, és összehasonlítja az árakat a korábbiakkal. Legutóbb több alapvető élelmiszer árát is megvizsgálták.
 
Most azt tapasztalták, hogy az előző évi árhoz képest 120 forinttal csökkent a száraztészta ára, valamint a paradicsomért, a tejfölért, a margarinért és a kenyérért is kevesebbet kellett fizetniük, a sertéspárizsi ára változatlan maradt, viszont a trappista sajt drágult, aminek a kilogrammonkénti ára jelenleg 2490 forint volt.
élelmiszer
Egyre többen keresik az akciós termékeket – fotó: freepik.com
 
Az ATV munkatársai a bevásárlás során 2023 májusához képest összességében majdnem ezer forinttal kevesebbet költöttek.
 
Raskó György agrárközgazdász elmondta, egyre inkább elválik a szegényebb réteg vásárlóereje a magasabb jövedelműekétől, és így a minőségi élelmiszerek drágulnak jobban, a kevésbé minőségi és „márka nélküli" termékek esetében viszont az alacsonyabb árak és az akciózások jellemzőek.
A magyarok kedvenc sajtja mutatja, mennyire drága lett minden - Portfolio.hu
A szakértő arra is felhívta a figyelmet, hogy bár az utóbbi hetekben megállt az élelmiszerárak drágulása, a következő hónapokban újra emelkedésére lehet számítani.
 
"A fogyasztók árérzékenysége nagyon jelentős mértékű napjainkban is. Abból vonjuk le ezt a következtetést, hogy az akciós termékek iránt soha nem látott kereslet tapasztalható. Egyre nagyobb vásárlóréteget tesznek ki azok, akik kifejezetten az akcióban lévő termékeket keresik, és azokat részesítik előnyben" – fogalmazott Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Jön a szintetikus cukor?

2024. március 04. 17:45
Az Oszakai Egyetem kutatóinak a világon elsőként sikerült – különböző baktériumok segítségével – szintetikus úton cukrot előállítaniuk – olvashatjuk a sciencedaily.com hírportálon.

A csemegekukorica már az asztalon, jó számokat mutat a szezon

2024. július 15. 15:58
A csemegekukorica a nyár egyik slágerzöldsége. Kevesen tudják azonban, hogy hazánk nagyhatalomnak számít csemegekukorica-termesztésben. A konzervipari felhasználásra szánt zöldség mellett népszerű a frisspiaci fogyasztásra szánt, úgynevezett csöves kukorica is.