Itt a sárgadinnye szezon. Így válasz ki a legszebbet!

2018. június 29. 08:01
Nem csak görögdinnye választáskor alkalmazhatunk különböző praktikákat a legtökéletesebb termés megtalálására, de sárgadinnye vásárlásakor is bevethetünk néhány trükköt, hogy biztosan a legédesebb és legérettebb darabot vigyük haza. Mutatjuk mikre figyelj oda, hogy ne érjen otthon csalódás és biztosan a legjobb minőségű sárgadinnyét vidd haza.

Korábban megírtuk már, hogyan válaszd ki a legjobb görögdinnyét, itt az ideje, hogy a sárgadinnye szerelmeseinek is kedvezzünk. Van ugyanis néhány módszer, amelyeket ha bevetünk, biztos, hogy sikerül majd érett sárgadinnyét hazavinnünk. A sárgadinnyével nehéz dolgunk van, a legegyszerűbb ugyanis az lenne, ha már a színéből meg lehetne állapítani, hogy érett-e a termés, itt azonban nem erről van szó, mivel a termés színe fajtától függően eltérő lehet.

Könnyen felismerhető az érett sárgadinnye arról, hogy a bibepont, amely a szárral szemközti oldalon található, már kissé puha. Az érettség egyik legjobb jele, hogy a szár könnyen és maradéktalanul elválik a gyümölcstől. Ez azt jelenti, hogy ha a boltban vásárolunk dinnyét, és a gyümölcsön rajta van a szár egy darabkája, akkor az még biztosan nem érett. A legjobb ízűek a közepes méretű dinnyék, érdemes azonban megszagolgatni a gyümölcsöt mielőtt megvásároljuk, az érett dinnyének ugyanis kellemes, édes illata van.

A görögdinnyétől eltérően a sárga utóérő gyümölcs, ami azt jelenti, hogy leszedés után is folytatódnak az érési folyamatai. A sárgadinnye ezért rövidebb ideig tárolható, mint a görög, vagyis meleg nyári időben néhány napi állás után hamar megpuhul, megpenészedik, megromlik, és fogyasztásra alkalmatlanná válik.

agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Versenyképes mezőgazdasághoz magas szintű szakképzés szükséges

2017. május 10. 07:39
A jövő korszerű, versenyképes mezőgazdaságához magas szintű szakképzés szükséges, ehhez össze kell hangolni valamennyi érdekelt munkáját - mondta a földművelésügyi miniszter, miután az agrárszakképzés fejlesztése és megújítása érdekében partnerségi megállapodást írt alá a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnökével.

A helyi termék még nem hívószó

2017. augusztus 22. 08:21
Furcsa helyzetnek tűnik, de ha az ember bemegy bárhol az országban egy nagyobb élelmiszerboltba, elvétve talál csak olyan terméket vagy terményt, amely az adott település környékéről, vagy akár csak az ottani tájegységből származik. Miért nem lehet Csopakon csopaki bort kapni? Kecskeméten kiskunságit? Balatonvilágoson Hedon söröket? Vagy mégiscsak lehet?