Itt van a bejelentés a Széchenyi Kártyáról

2023. október 30. 18:20
Nagy Márton: 2024-ben is rendkívül kedvező kamattal lesz elérhető a Széchenyi Kártya a kkv-knak.
 
2024-ben a gazdasági növekedés helyreállítása érdekében a Széchenyi Kártya Program termékei továbbra is változatlan, rendkívül kedvező feltételek mellett lesznek elérhetők a kkv-k számára – közölte ma a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).
Itt van a bejelentés a Széchenyi Kártyáról
A közlemény szerint ez azt jelenti, hogy a kormány döntése értelmében jövőre is a 2023-ban érvényes feltételek és termékstruktúra marad érvényben, azaz a Széchenyi Kártya Program 2024-ben is a futamidő végéig fix, 5 százalékos nettó ügyfélkamat mellett biztosít forrást a magyarországi kkv-k számára.
Már elérhetők a Széchenyi Kártya Program MAX+ forrásai - Turizmus.com
A kormány határozata szerint mintegy 1400 milliárd forintnyi kötelezettségvállalásra nyílik lehetőség, a következő termékstruktúrában:
  • Széchenyi Kártya Folyószámlahitel és ezen belül Széchenyi Turisztikai Hitel,
  • Széchenyi Likviditási Hitel,
  • Széchenyi Beruházási Hitel és ennek részét képező Agrár Széchenyi Beruházási Hitel,
  • Széchenyi Lízing,
  • Széchenyi Mikrohitel,
  • Széchenyi Kártya Klasszik (újonnan nem igényelhető) és
  • az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukciók.
A közleményben Nagy Márton kiemelte, hogy a hazai kis- és középvállalkozások adják a foglalkoztatottak döntő részét, több millió család megélhetését biztosítják. Ezért a kormány elkötelezett a szektor versenyképességének fokozása és a kkv-k megerősítése mellett.
 
Hangsúlyozta, hogy 2023 az infláció letörésének az éve, 2024 pedig a gazdasági növekedés helyreállításáé. Ebben jut jelentős szerephez a Széchenyi Kártya Program is, hiszen a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogrammal és a kamatstoppal együttesen 2023-ban mintegy 1,5 százalékos GDP-növelő hatással rendelkezik.
 
A vállalkozásoknak kettős transzformációt kell végrehajtaniuk, azaz zölddé és digitalizálttá kell válniuk amellett, hogy tovább növelik hatékonyságukat és termelékenységüket – tette hozzá a miniszter.
 
forrás: agroinform.hu
 

Kapcsolódó cikkek

Ez a 3 gyógynövény rengeteget tesz az egészségedért!

2023. június 02. 11:38
Ültess mentát, körömvirágot és kamillát, és nagyon is sokat tettél az egészségedért!
 
A gyógynövények többsége a kertünkben, cserépben vagy balkonládában is megél. Éppen ezért tulajdonképpen semmilyen akadálya nincs annak, hogy megpróbálkozzunk a termesztésükkel, melyet gyógyhatásaikkal fognak meghálálni nekünk.
 

Több mint 200 kilométerrel bővül a díjköteles gyorsforgalmi utak hossza 2024-ben

2023. december 13. 17:25
Több mint 200 kilométerrel bővül a díjköteles gyorsforgalmi utak hossza Magyarországon 2024 január elsejével, köztük az ország legzsúfoltabb autóútja, az M0-s is fizetős lesz. Ugyanakkor jó hír, hogy, aki Pest vármegye matricát vásárolt eddig is, annak nem kell újat vásárolnia a jövőben.