Jár -e betegszabadság vagy táppénz munkavállalónak, ha beosztás szerint nem dolgozott?

2017. június 22. 10:09
Az utóbbi időben egymásnak ellentmondó írások jelentek meg annak kapcsán, hogy jár-e betegszabadság/táppénz azokra a napokra, amikor a munkavállalónak beosztás szerint nem is kellett volna dolgoznia, és ha jár ez keletkeztet-e utólag „túlórát”. Példák: 1, Általános munkarendben a munkavállaló hétfőtől péntekig dolgozik és a hétvégén beteg lesz, de hétfőn már újra dolgozik. 2, Hathavi munkaidő-keretben a munkavállaló az ötödik hónap végén ledolgozza a teljes (hathavi keret) óraszámát, ezért a munkáltató a hatodik hónapban már nem osztja be munkára a munkavállalót. A munkavállaló viszont a hatodik hónapban beteg lesz. Jár -e betegszabadság vagy táppénz ezekre az időkre, keletkezhet-e „túlóra” utólag emiatt?

A táppénz keresetpótló ellátás. Amennyiben hétvégén lesz beteg és ez a munkavégzését nem érinti (lsd.1. példa), nem látom miért kellene betegszabadságról, táppénzről beszélni. Ekkor munkavégzési kötelezettség sem terhelte. A 2. esetben a helyzet hasonló. Havibéres munkavállalóként minden hónapban a bérére jogosult a munkavállaló, órabéres munkavállaló pedig az általános munkarend szerinti munkabérre. A keret végén ezt kell korrigálni, ha nem stimmel a vége. Amennyiben nincsen munkaidő-beosztása, nem értem, hogy miért kellene betegszabadságról, táppénzről beszélni, illetve ilyenkor ez hogyan merül fel.

hrportal.hu

Kapcsolódó cikkek

Mi legyen a tetovált álláskereső sorsa?

2017. december 11. 09:18
Egy Facebook csoportban egy lány arra keresett megoldást, hogy az alkarján lévő tetoválást eltakarja, mert ez volt a munkáltató elvárása. Kapott jó ötleteket, hosszú ujjú blúz, alkarra húzható telefontok, fedőkrém stb. És megjelentek a szabadságharcosok… Mi az, hogy el kell takarnia? Fel kell adnia az egyéniségét? Botrány, diszkrimináció, mondjon fel, büszke tetkós nem takargat, az egyéniségét senki se adja fel pénzért - írja JobAngel a HRBlogon.

Ha állást keresel...

2018. január 09. 11:00
Ha állást keresel, mennyire fontos, hogy működik-e szakszervezet a vállalatnál? Lehet, hogy többet kellene, hogy számítson – avagy hogyan válasszuk ki a megfelelő munkahelyet?