Jelentősen csökkentette élelmiszerhulladékát a Tesco

2018. május 11. 08:25
Az áruházlánc csaknem 7 ezer tonna élelmiszer-adományt juttatott a rászorulóknak

A régióban egy év alatt 35 százalékkal csökkentette élelmiszer-hulladékának mennyiségét a Tesco és csaknem 7 ezer tonna élelmiszer-adományt juttatott a rászorulóknak - derül ki az áruházlánc tavalyi pénzügyi évre vonatkozó jelentéséből. 

A Tesco csütörtöki közleménye szerint egy év alatt Közép-Európában 913 811 tonna élelmiszer értékesítéséből 17 436 tonna felesleg keletkezett. Az emberi fogyasztásra szánt és a takarmánycélú adomány nélkül számítva a felesleg mennyisége 9764 tonnára csökkent az előző évi 14 991 tonnáról. Az áruházlánc Magyarországon tavaly több mint 5500 tonna hulladékot adott át biogáz és biodízel üzemanyag előállítására - írták. 

Hozzátették, hogy a 2017-ben bevezetett forgalom-előrejelző és rendelési eljárásoknak köszönhetően kevesebb fogyaszthatósági vagy lejárati dátumához közelítő élelmiszer kerül a polcokra, több élelmiszer jut viszont a helyi élelmiszerbankoknak és jótékonysági szervezeteknek. A Tesco emellett a csupán esztétikailag kifogásolható, de jó minőségű zöldségeket és gyümölcsöket is igyekszik hasznosítani, átlagon felüli termésnél pedig segít hatékonyan elosztani a felesleget - olvasható a közleményben. 

Az áruházlánc további hatékony lépéseket ígér a hulladékmennyiség csökkentése érdekében és azt tervezi, hogy 2020-tól az összes közép-európai áruháza jótékonysági szervezeteknek adományozza az élelmiszer-feleslegét.

magyarhirlap.hu

Kapcsolódó cikkek

Több száz nap szababság bennragadhat, de nem vész el

2017. október 12. 07:44
Bizonyos szektorokban több száz munkanap szabadság is "bennragadhat", de nem vész el! "Kedves Munkatársunk, mellékeljük az előző évi maradék szabadság kimutatásokat valamint a lemondó nyilatkozatot." Így kezdődik az egyik multinacionális társaság levele, mely felveti a kérdést: le lehet-e a szabadságról érvényesen mondani.

Élelmiszerek újragondolása - Zsiradékok

2017. március 29. 07:51
Szinte elképzelhetetlen olyan hazai táplálkozási szokásokat és egészségügyi állapotot bemutató beszámolót találni, amely ne arra a következtetésre jutna, hogy a helyzet nem túl rózsás.