Jön az első FoodTechShow!
2024. március 08. 12:50
A NAK élelmiszeripari gép- és technológiai kiállítást rendez.
Az élelmiszeripar számára több, mint 400 milliárd forintnyi pályázati forrás nyílik meg a következő időszakban. A támogatások hatékony felhasználása és a tervezett beruházások sikeres megvalósítását segítve a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara április 9-10. között élelmiszeripari gép- és technológiai kiállítást szervez „FoodTechShow" néven.
A kiállításon az élelmiszeripari fejlesztéseket tervező vállalkozások megismerhetik:
- a legkorszerűbb technológiákat, gépeket és berendezéseket,
- valamint az építészeti és épületgépészeti, illetve termelésirányítási megoldásokat.
Emellett szakmai előadások, kerekasztal beszélgetések, műhelyviták is várják majd az érdeklődőket, ahol az élelmiszeripar szerepéről, jelenlegi helyzetéről és jövőbeli kilátásairól, a termékek bel- és külpiacra jutásáról is szó esik majd.
A kiállításon kiemelt figyelmet kapnak az Ipar 4.0-ás megoldások, a digitalizáció és az automatizáció, valamint a robottechnika, mint a versenyképesség mozgatórugói.
A rendezvény időpontja 2024. április 9-10., a helyszíne pedig Budapest, Millenáris B épület – Nagycsarnok
A rendezvény a látogatók számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni itt lehet.
A rendezvény honlapja: foodtechshow.info
forrás: agroinform.hu
Kapcsolódó cikkek
Túl vagyunk a hazai diószüret felén
2023. november 02. 13:49
Csalódást keltően alacsonyan alakultak a terméshozamok. A várttól – akár jelentősen – elmarad az idei hazai diótermés – és az ára is.
A betakarítási szezon november közepén zárul, pontosabb értékelés akkorra várható. Dr. Apáti Ferenc, a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke kérdésünkre elmondta, hogy a tavalyi, súlyosan aszályos évhez képest idén jobb szezonra számítottak, hiszen bőven esett csapadék, és a tavaszi fagyok sem okoztak károkat a diósokban, illetve a szemek mérete is megfelelő.
A nyár ízei palackba zárva
2023. augusztus 30. 12:06
A befőzés csodás dolog: megmenti a nyár ízeit, zamatait, tulajdonképpen palackba zárja őket. Lukacsics Mónika fogalmazott ekként, aki Pinky márkanév alatt forgalmazza a Veszprém vármegyei Hajmáskéren készített termékeit. A sokfajta gyümölcsre kiterjedő repertoárban lekvárok, szörpök, befőttek mellett fűszerolajok, és savanyúságok, sőt, még zakuszka is található.