Jön az első FoodTechShow!

2024. április 04. 13:34
A NAK élelmiszeripari gép- és technológiai kiállítást rendez 2024. április 9-10.-én, Budapesten, a "Millenáris B épület – Nagycsarnok"-ban.
Jön az első FoodTechShow!
Az élelmiszeripar számára több, mint 400 milliárd forintnyi pályázati forrás nyílik meg a következő időszakban. A támogatások hatékony felhasználása és a tervezett beruházások sikeres megvalósítását segítve a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara április 9-10. között élelmiszeripari gép- és technológiai kiállítást szervez „FoodTechShow" néven.
 
A kiállításon az élelmiszeripari fejlesztéseket tervező vállalkozások megismerhetik:
  • a legkorszerűbb technológiákat, gépeket és berendezéseket,
  • valamint az építészeti és épületgépészeti, illetve termelésirányítási megoldásokat.
Emellett szakmai előadások, kerekasztal beszélgetések, műhelyviták is várják majd az érdeklődőket, ahol az élelmiszeripar szerepéről, jelenlegi helyzetéről és jövőbeli kilátásairól, a termékek bel- és külpiacra jutásáról is szó esik majd.
 
A kiállításon kiemelt figyelmet kapnak az Ipar 4.0-ás megoldások, a digitalizáció és az automatizáció, valamint a robottechnika, mint a versenyképesség mozgatórugói.
 
A rendezvény időpontja 2024. április 9-10., a helyszíne pedig Budapest, Millenáris B épület – Nagycsarnok.
 
A rendezvény a látogatók számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni itt lehet.
A rendezvény honlapja: foodtechshow.info
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Ez a szuperélelmiszer nálunk is terem: aranyat ér, pedig nyersen nem finom

2024. július 23. 14:48
A klasszikus, és sokak által fogyasztott gyümölcsökön kívül van néhány olyan faj, melyek kisebb- nagyobb számban megtalálhatók a kiskertekben, sőt egyes helyeken némelyiket kisüzemi méretekben is termesztik, annak ellenére, hogy gyümölcseik nem túl ízletesek - legalább is frissen fogyasztva. Valamit mégis tudnak e fajok, hiszen ennek ellenére mégis termesztjük őket.

Nem szőlőből készül az izlandi borkülönlegesség

2024. június 26. 16:10
 
Izland egyetlen bortermelője fantasztikus receptet alkotott.
 
Izlandon is állítanak elő bort, bár nem napsütötte szőlőfürtökből, hanem a hideg körülmények között is termő bogyókból.