Készenléti jellegű munkában mennyi bérpótlékot kaphatok?

2017. december 06. 07:18
Féléves munkaidőkeret óraszáma után érdeklődöm, készenléti jellegű munkakörben. A szerződés szerint,napi 12 óra a rendes munkaidőm. Ehhez képest a féléves munkaidőkeretem a bérszámfejtési papír szerint,fél évre 1440 óra. Kérdéseim a következők: - Mennyi a rendes munkaidőkeret félévre? - A rendes munkaidőn felül végzett munka milyen pótlékokkal és túlóra fizetési kötelezettséggel jár? -Távolléti díj jár-e , készenléti jellegű munkakörben? -A jelenléti íven milyen munkaidő bontásban kell feltüntetni a letöltött időt,abban az esetben ha, 24 óra a szolgálat, reggel 8 órától másnap reggel 8 óráig. A másnap eső nap , pedig fizetett állami ünnep? Illetve milyen bér, pótlék, illetve túlórabér jár erre az adott napra?

Készenléti jellegű munkakörben a napi munkaidő a felek megállapodása alapján 8 helyett 12 óra, illetve a beosztás szerinti munkaidő pedig a felek további külön megállapodásával 12 óra helyett 24 óra lehet.

A 6 havi munkaidő-keretben beosztható munkaidőt egyszerű kiszámolni. Számolja ki, hogy a keret időtartama alatt általános munkarend szerint hány munkanap van hétfőtől péntekig, hiszen munkaidő-keretben is ugyanennyit lehet beosztani egyenlőtlenül. Ezt kell felszorozni az Ön esetében 12 órával.

A pótlékok közül a munkaszüneti napi pótlék jár, vasárnapi pótlék a munkaköréből eredően valószínűleg nem jár. Rendkívüli munkavégzésért pótlék jár akkor, ha a féléves keret óraszámát túllépik vagy, ha a munkaidő-beosztásától eltérő munkavégzésre hívják be úgy, hogy nincsen meg az előzetes 7 nap, kivételes körülmények között a 4 nap.

Távolléti díj munkaszüneti nap esetén abban az esetben jár Önnek, ha óra vagy teljesítménybérben van foglalkoztatva, és a munkaszüneti nap hétfőtől péntekig esik valamelyik napra.

Érdemes lenne szakszervezethez csatlakoznia, ahol napi szinten tudnának Önnek az ilyen jellegű kérdésekben segítséget nyújtani.

hrportal.hu

Kapcsolódó cikkek

Fel lehet mondani kismamának próbaidő alatt, táppénz miatt?

2017. szeptember 20. 07:58
Negyven évesen kismama lettem. Az orvos teljes pihenésre "ítélt" több korábbi műtét és a korom miatt. Most váltottam munkahelyet, ahol fél év a próbaidőm. Felmondhat a cég próbaidő alatt egy terhes kismamának? – kérdezte olvasónk. Dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász válaszolt.

Fegyelmezett munkavállalók - A munkáltató fegyelmezési lehetőségei

2016. december 15. 11:08
Előfordul, hogy a munkavállaló késik, vagy hosszú évek kifogástalan magatartása után egyszer ittasan megy dolgozni. Mit tehet a munkáltató? Milyen következményekre számíthat a szabályszegő munkavállaló? Mi a különbség a figyelmeztetés és a fegyelmi büntetés között? Mikor alkalmazhatóak?