Két vármegyére a legmagasabb figyelmeztetést adta ki a HungaroMet

2024. augusztus 12. 15:33
A napi középhőmérséklet 29 Celsius-fok felett alakulhat kedden ezeken a tájakon.
 
A legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adta ki a HungaroMet Zrt. Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyére, ahol a napi középhőmérséklet 29 Celsius-fok felett alakulhat kedden.
Két vármegyére a legmagasabb figyelmeztetést adta ki a HungaroMet
A meteorológiai szolgálat veszélyjelzésében azt írta, Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyére a legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adták ki magas középhőmérséklet miatt keddre.
 
Az előrejelzés szerint 27 Celsius-fok felett alakulhat a napi középhőmérséklet kedden Somogy, Tolna, Baranya, valamint Békés vármegyében, így ezekre a vármegyékre másodfokú (narancs) figyelmeztetést adtak ki.
 
A napi középhőmérséklet 25 fok felett alakulhat Zala, Vas, Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar vármegyében, itt elsőfokú (sárga) figyelmeztetés van érvényben keddre a magas középhőmérséklet miatt.
Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyében a napi középhőmérséklet 29 Celsius-fok felett alakulhat kedden
Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyében a napi középhőmérséklet 29 Celsius-fok felett alakulhat kedden – Fotó: Shutterstock
 
Emellett zivatar kialakulásának veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki keddre Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas, Veszprém, Zala vármegyék területére. Ezekben a vármegyékben zivatar alakulhat ki, elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Jó hír Magyarország számára: két új gázvezeték építéséről döntött a horvát kormány

2024. február 12. 13:27
Az egyik gázvezeték a hazánkat és Horvátországot összekötő már meglévő folytatása lenne.
 
A szomszédos ország kormány még csütörtökön döntött arról, hogy a stabil földgáz ellátás érdekében kettő újabb gázvezeték építését tervezi, aminek összköltsége 400 millió euró lehet.

Mennyibe fog kerülni a téli tüzelő?

2023. szeptember 28. 17:13
Bár az igazi őszi hideg még nem érkezett meg, sokan már a téli tüzelőre gondolnak. Nagy a bizonytalanság a tűzifapiacon, mert jelenleg nem tudni, hogy az idén is lesz-e hatósági áras tűzifa. A vevők emiatt kivárnak, miközben a kereskedők találgatnak.