Kirúghatnak próbaidő alatt, mert kismama vagyok?

2018. március 20. 12:59
Az lenne a kérdésem, hogy Gyes-en vagyok,leszámoltam az előző munkahelyemről és új munkahelyen kezdtem el dolgozni. A próbaidőm öt hónap. Most derült ki (egy hónap ledolgozott próbaidő után), hogy ismét kismama vagyok. Elmehetek táppénzre úgy, hogy nem kell félnem attól, hogy kirúgnak?

A várandósság alatt felmondási tilalom alatt áll. Ez azt jelenti, hogy a munkaviszonya kizárólag azonnali hatályú felmondással szüntethető meg. Próbaidő alatt erre van lehetőség, de ebben az esetben a munkáltatónak kell bizonyítania, hogy a munkaviszony megszüntetése mögött más, jogszerű indok húzódik meg.

hrportal.hu

Kapcsolódó cikkek

A LIGA Szakszervezetek szerint a minimálbért 38 százalékkal kellene megemelni

2018. június 20. 08:19
A Magyar Idők a 2018. június 18-i számában több érdekképviseleti vezetővel készített interjút, akik annak a véleményüknek adtak hangot, hogy ismét két számjegyű minimálbér- és garantált bérminimum-emelkedés jöhet 2019-ben is.

Kiégett remények, felperzselt európai földek

2018. augusztus 23. 11:32
Rég nem látott hőség és aszály sújtotta a nyár folyamán Nyugat- és Észak-Európát, amely nem egy esetben teljesen felkészületlenül érte az arrafelé máshoz szokott gazdákat. Egy-egy melegebb nyár persze az óceáni éghajlaton is előfordul, és voltak már aszálykárok arrafelé is, de idén a sarkkörön túl is meghaladta a hőmérséklet néhol a 30 fokot, a norvég tengerpart a dél-francia strandokra hasonlított.