Kortyolj néhány cseppnyi Magyarországot!

2024. február 26. 16:04
Kóstolj bele a magyar hagyományokba ezekkel a kézműves ginekkel!
 
A Szigeti Gin új projektjét, a háromféle ízben kapható kézműves gint a kiemelkedő hungarikumok ihlették. A termékkel szeretnének hozzájárulni a magyar hagyományok ápolásához, és tovább szeretnék növelni Kalocsa város hírnevét is.
Kortyolj néhány cseppnyi Magyarországot!
A magyarság és a kalocsai motívumok megtestesülése egyetlen, minőségi ginben
A Szigeti Gin Kalocsáról, a hungarikumok városából származik és a magyarságtudat ihlette. Ez pedig nemcsak az alkotók gondolkodásmódján vehető észre, hanem a termékekről is sugárzik. A termékek csomagolása is igazán magyaros, de különleges ízviláguk is igazi hungarikum.
 
Az italokkal nem csak belekóstolhatunk a hagyományokba, de fejet is hajthatunk a magyar ősök előtt, akik kitaposták előttünk az utat ezekkel az ízekkel vagy éppen a csomagoláson megjelenő motívumokkal.
 
A Szigeti Gin elkészítése kapcsán nagyon fontos kritérium, hogy az italok csak és kizárólag válogatott, prémium minőségű alapanyagokból készülhetnek. Az italok így különlegesek, magas kvalitásúak és egyben utánozhatatlanok is.
 
Az italok alapjául magas minőségű gabona- és borókapárlat szolgál, melyet többnyire magyar földön termett és válogatott összetevők színesítenek, mint amilyen a ribizli, a cseresznye, az eper, a rózsa, a kamilla vagy a menta.
 
A három íz közül mindenki megtalálhatja a maga kedvencét
A Szigeti Gin jelenleg háromféle ízvilágban érhető el, amelyeket a magas minőség és az elragadó csomagolás mellett összeköt az aromák esetében megtapasztalható magyarságtudat és hagyománytisztelet.
 
A fekete Szigeti Gin például a fekete bogyós gyümölcsök ihletésében született, míg az ezüst Szigeti Gin esetében a citrusos és mentás frissesség kapta a főszerepet, a fehér Szigeti Gin ízét pedig a kalocsai népművészeti motívumokon megjelenő növények ihlették.
 
Ezt az italt magyarok készítik magyaroknak, illetve azoknak a turistáknak, akiket elragadtak csodás hagyományaink és szeretnének magukkal vinni néhány cseppnyi Magyarországot.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Országos kampány a nyúlhús-fogyasztás népszerűsítésére

2023. augusztus 18. 14:57
A „Nyúl-j bele” országos kampánysorozat-, a hazai nyúlhús-fogyasztás népszerűsítésének következő állomása a Debreceni Farmer Expon volt.
 
Az eseményen Papp Zsolt az Agrárminisztérium vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára, Giczi Gergely az Agrármarketing Centrum ügyvezető-helyettese és Juráskó Róbert, a Nyúl Szakmaközi szervezet és Terméktanács elnöke, tartott sajtótájékoztatót. Bede Róbert mesterszakács a helyszínen felállított látványkonyhában elkészített-, több mint 500 adag, ízletes nyúlkóstolóval kínálta az érdeklődőket.

A történelmi almafajtáknak érdemes helyet adni a házikertekben

2023. március 30. 14:51
Az alma a magyar szív számára az egyik legkedvesebb gyümölcs. Kevés olyan kert van, ahol ne kapna helyet legalább egy almafa. Főleg, mert régóta tudjuk, hogy a napi egy alma az orvost távol tartja. Az almából pedig mindenki megtalálhatja a kedvencét, akár az édeset, akár a savanyút, akár a roppanóst, akár a kásást szereti.
 
Habár azt gondolhatnánk, hogy ez a tipikusan magyar gyümölcs hazánkból származik, azonban ez nem így van, de számtalan, nagyon régóta termesztett, történelmi almafajta található meg nálunk. Ismerkedjünk meg velük közelebbről, és adjunk nekik helyet a kertünkben.