Középpontban a digitalizáció

2023. augusztus 23. 15:24
Szeptember 19-én veszi kezdetét a Német Gyümölcs- és Zöldségkongresszus (DOGK), melynek keretében négy kategóriában adják át a Fruchthandel Magazin Retail Awards díját a fogyasztók által leginkább kedvelt kiskereskedelmi cégeknek.
Középpontban a digitalizáció
Szeptember 20-án a német és nemzetközi zöldség- és gyümölcságazat időszerű témáit vitatják meg a szakemberek, az idei esemény középpontjában pedig az életünk minden területén jelen lévő digitalizáció áll majd, ami előreláthatóan jobban megváltoztatja a társadalmat és a kereskedelmet a jövőben, mint bármi más a múltban. Ezért
kiemelten foglalkoznak olyan kérdésekkel, hogy mit nyújthat a metaverzum vagy éppen a mesterséges intelligencia a kereskedelemben és az iparban, miben rejlenek a lehetőségek, egyáltalán milyen megoldások lesznek hasznosak a gyümölcs- és zöldségágazat számára.
 
Az ágazat helyzetét statisztikai adatokkal, piacelemzésekkel alátámasztva ismertetik, emellett pedig a fogyasztói döntésekről, a fenntarthatóságról, és a regionális termékek jelentőségéről is szólnak a rendezvényen.
 
Forrás: Kertészet és Szőlészet/fruchhandel.de

Kapcsolódó cikkek

A hazai gyümölcstermesztés újragondolását sürgeti a NAK

2024. március 07. 17:57
A szakmai szervezet szerint ez elengedhetetlen a sikeres fagyvédelemhez.

Mi az a baltacim? Hát a görögszéna? És mire használhatók?

2024. február 21. 16:20
Hosszú a parlagon tartáshoz alkalmazható növényfajok listája, melyen van néhány, ami biztosan nem mindenkinek ismerős.