Lejárt élelmiszereket találtak a híres étteremben

2017. november 03. 09:57
Egy Hajdú-Bihar megyei 4 csillagos szálloda éttermében mintegy 150 kilogramm lejárt, nem nyomon követhető élelmiszert vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A napokban tartottak ellenőrzést az étteremben a hivatal szakemberei, ahol számos adminisztratív, higiéniai és élelmiszerbiztonsági hibát tártak fel az ellenőrök.

A hajdószoboszlói 4 csillagos Hotel Silver étterem ellenőrzésekor a hivatal szakemberei 21 tétel, összesen 151 kilogramm lejárt minőségmegőrzési idejű, illetve nem nyomon követhető élelmiszert találtak, amelyek között ismeretlen eredetű vadhús és vadcsont is volt. A hatóság a jogsértő termékeket a forgalomból kivonta és felhasználásukat, forgalomba hozatalukat megtiltotta. Az eljárás folyamatban van, az ügyben több százezer forintos bírság várható – írja közleményében a Nébih. 

A helyszínen számos higiéniai és adminisztratív probléma is akadt. Többek között a hűtőtérben a polcok rácsozata rozsdás, a hűtőajtók és a körülöttük lévő fal, valamint az ajtótokok piszkosak, szennyezettek, az élvédők több helyen sérültek voltak. A konyha területén fedetlen hulladéktárolókban gyűjtötték a hulladékot. Az önellenőrzési rendszer ellenőrzési lapjait előre kitöltötték, így maga az önellenőrzés értelmét vesztette. A hatóság határidő kitűzésével felhívta az élelmiszervállalkozást a hibák kijavítására és a jogszerű működés helyreállítására - közölte a Nébih.

agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Segédletet készített a NÉBIH a vendéglátósoknak az allergénekről szóló tájékoztatáshoz

2017. augusztus 31. 09:14
 
Segédletet állított össze a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a vendéglátó vállalkozók részére arról, hogy miként tájékoztassák vendégeiket a felszolgált ételek allergén összetevőiről. Az iránymutató dokumentum a kötelezően betartandó jogszabályi előírások mellett hasznos, gyakorlatias tanácsokat is tartalmaz annak érdekében, hogy a vendéglátók pontos, szakszerű információkkal segíthessék a fogyasztók tudatos és felelős ételválasztását.

Társadalmi vita indult Magyarország Élelmiszergazdasági Programjáról

2016. október 03. 08:24
Társadalmi-szakmai vitát kezdeményeztünk annak érdekében, hogy a Magyarország Élelmiszergazdasági Programja 2016-2050 dokumentumot együtt alakítsuk ágazati partnereinkkel, megteremtve ezzel az ágazati konszenzust a legfontosabb célokról és feladatokról – mondta Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős államtitkár a Tapolcán rendezett szakmai konferencián.