Lenyűgöző, 230 kilométer hosszú zivatarlánc hozta meg a lehűlést

2024. szeptember 09. 16:15
Radarképen a lánccá szerveződő esőfelhők.
Lenyűgöző, 230 kilométer hosszú zivatarlánc hozta meg a lehűlést

A reggeli és délelőtti órákban észak-délt összekötő 230-240 m hosszú zivatarlánc haladt át felettünk.Radarkép a 230-240 km hosszú zivatarláncról

Radarkép a 230-240 km hosszú zivatarláncról – Forrás: Időkép
 
A zivatarlánc Budapest "előtt" új erőre kapott és egyre több villámlással haladt keleti-északkeleti irányba.
Geomágneses vihar
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Új turistaházat adtak át Vas megyében

2023. január 13. 13:32
8 szobás, 16 férőhelyes, megújuló energiát is használó szálláshellyel gyarapodott a Farkas-erdő közepén található Káld-Hidegkúti Ökoturisztikai Központ.
 
Az állami erdőkben több mint 11 ezer kilométernyi jelzett turistaút-hálózatot használhatnak a kirándulók. Emellett mintegy 1200 kilométer kerékpározásra és csaknem 400 kilométer lovaglásra kijelölt erdei út várja az érdeklődőket – idézi az Agrárminisztérium (AM) közleményét az MTI.
 

A GVH elmondta, mit kellene tenni az agráriumban ahhoz, hogy csökkenjen az infláció

2023. május 16. 16:49
A javaslatok összhangban vannak a KAP keretében elérhető fejlesztési források felhasználásnak céljaival, de nehéz lesz kigazdálkodni a beruházásokat.
 
Itt van a kapuban az mezőgazdaságra szánt temérdek uniós fejlesztési pénz, amihez csak úgy jutnak hozzá az agrárvállalkozások, ha önerőt is tesznek hozzá. Ezt úgy kell kigazdálkodniuk, hogy közben a termékeik drága előállítása miatt kiszorulhatnak a hazai polcokról, így jövedelemtől eshetnek el. Ki és hogyan vágja át a Gordiuszi csomót?