Levélben fordultunk az ÉKM-hez

2024. augusztus 13. 18:14
2024. augusztus 8-án a LIGA Szakszervezetek levélben fordult Lázár János építési és közlekedési miniszterhez üdvözölve a miniszter döntését, amellyel, mint a tulajdonosi jogok gyakorlója a MÁV-Volán Csoport több, mint 33 ezer munkavállalója részére egyszeri nettó 200.000 Ft SZÉP-kártyára való kifizetését rendelte el az érintett munkavállalóknak a nagy nyári hőhullám idején, extrém körülmények között végzett kitartó és odaadó munkájuk elismeréseképpen.
Levélben fordultunk az ÉKM-hez
Levelünkben kifejeztük egyetértésünket és támogatásunkat minden olyan munkáltatói kezdeményezés és döntés kapcsán, amelynek a célja a nehéz körülmények között is helytálló, a közszolgáltatások kiemelten fontos területén tevékenykedő, alacsony keresetű dolgozók anyagi terheinek enyhítése, illetve annak elismerése, hogy munkájuk a szélsőséges időjárási körülmények közepette még fontosabb az ország infrastruktúrájának működése szempontjából.
 
Rámutatunk ugyanakkor arra, hogy az intézkedés nem eredményezhet megosztottságot a munkavállalók körében, ahogyan azt tagszervezetünk, a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete erre irányuló külön megkeresésében is jelezte.
 
A magyar állam többségi tulajdonában álló Győr-Sopron Ebenfurti Vasút Zrt. munkavállalói a MÁV-Volán Csoport dolgozóihoz hasonlóan ugyancsak kiváló helytállásról tettek tanúbizonyságot a kritikus időszakban, ám a MÁV-Volán Csoport munkavállalóival ellentétben ezért kompenzációhoz nem jutottak.
 
A GYSEV Dolgozók Szabad Szakszervezete ezirányú kezdeményezését is támogatva kértük Lázár miniszter urat, fontolja meg annak lehetőségét, hogy a GYSEV Zrt érintett munkavállalói a MÁV-Volán Csoport dolgozóihoz hasonló mértékű juttatásban részesüljenek a szélsőséges körülmények között végzett áldozatos munkájuk elismeréseként.
 
Budapest, 2024. augusztus 9.
 
forrás: liganet.hu

Kapcsolódó cikkek

Nagy István: segítsünk a magyar termelőkön, és válasszuk a hazai dinnyét!

2024. július 15. 15:02
Segítsünk a magyar termelőkön, és válasszuk a hazai dinnyét! - mondta az agrárminiszter a Facebook-oldalára szombaton feltöltött videójában.
 
Nagy István szerint "ebben a kánikulában a legjobb döntés az, hogy válasszunk egy jó magyar dinnyét".
 

A MATE legfiatalabb gazdászai igazán pöttömök

2023. május 05. 14:09
A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem már egészen kicsi kortól kezdi a jövő gazdáinak nevelését.
 
A Kaposvári Campus Gyakorló Óvodája igen összetett pedagógiai programja különös hangsúlyt fektet arra, hogy óvodásaik közvetlen kapcsolatba kerüljenek a növénytermesztéssel és az állattartással. Ennek jegyében hozták létre az óvodás korosztály számára az ökológiai aspektusú élményportát.