Lezárták Catania repülőterét az Etna kitörése miatt

2024. július 23. 16:34
Olaszország legaktívabb vulkánja hétfő éjszaka ismét nagy erőkkel kitört. Az Etna hamuja miatt ismét le kellett zárni a helyi repülőteret.
Lezárták Catania repülőterét az Etna kitörése miatt
Hétfő éjjel ismét kitört az Etna / Fotó: Anadolu via AFP
 
Lezárták ma a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt.
 
A belföldi és külföldi repülőjáratokat Palermóba és Trapaniba irányították át. A sziget légi közlekedésében fennakadással kell számolni.
 
Az aktív vulkánnak számító Etna az éjszaka folyamán hatalmas robajjal tört ki ismét.
 
Catania repülőtere található a legközelebb, ezért a kráterekből felemelkedő hamufelhő itt szokott lecsapódni. A pályák és a gépek megtisztítása órákat vesz igénybe, de csak azután lehet elkezdeni, hogy leállt a hamueső.
 
Az országos geofizikai és vulkanológiai intézet (INGV) kedd reggel magas színű – vörös – készültséget rendelt el, majd narancssárga színűre, vagyis közepes fokozatúra csökkentette. Utoljára az Etna július közepén, a Stromboli vulkánsziget kitörésével egy időben ébredt fel.
 
forrás: vg.hu

Kapcsolódó cikkek

Környezettudatos animációs programokat kínál gyerekeknek a Bubbles Club

2023. március 17. 15:43
A Danubius Hotels 2013-ban indította el a gyerekeknek szóló Bubbles Club programját. Az idén jubiláló szolgáltatás születésnapja alkalmából ünnepi „zöld" hétvégékkel, környezettudatos animációs programokkal várja egész évben a kicsiket és nagyokat. Az év szlogenje: Legyél te is Zöldfülű!"
Mára kamasz- vagy felnőttkorba léptek azok a 5-10 éves gyermekek, akik 2013-ban először találkozhattak a Bubbles Club kabalaállataival, a kedves kis sárkányokkal.

Így született újjá Tokaj-Hegyalja ötcsillagos szállodája

2024. január 23. 15:19
Terepjárós dűlőtúrával, borkóstolóval és ínyenc borvacsorával kísért grand reopening eseményen próbáltuk ki a tarcali Andrássy Kúria & Spa megújult tereit és szolgáltatásait.
A BDPST Group folyamatos fejlesztésekkel, a portfólió tisztításával, egységes ernyőmárka létrehozásával igyekszik megőrizni versenyképességét, és biztosítani a hosszú távú, sikeres működést. Ennek a koncepciónak a jegyében újult meg a tarcali Andrássy Kúria is – mondta a megérkezésünket követően Somlyai Zoltán, a cégcsoport hotel üzletágának vezérigazgatója.