Lipicai lovak vágtája a havas tájban – videó

2023. február 02. 13:43
Bámulatos felvétel a felszabadultan vágtázó szilvásváradi lipicai ménesről.
 
Látványos videót tett közzé a minap az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad a közösségi oldalán, amelyben az istállóból kirohanó lipicai lovakat láthatjuk, ahogy önfeledten élvezik az hóban vágtázást. Az 1–3 éves korú csikók ménese a Bükk-fennsíkon, Csipkéskúton található.
Lipicai lovak vágtája a havas tájban – videó
Magyarországon 1806-tól tenyésztenek lipicai lovakat. A szilvásváradi ménesgazdaság 1952-től működik, Szilvásváradi Állami Gazdaság néven alapították. Jelenlegi lóállománya 250 körül alakul. 
Videó:
 
 
forrás: agrotrend.hu

Kapcsolódó cikkek

Jó hír az állattartóknak: bővülés várható a takarmánygyártásban

2024. január 18. 14:58
Ilyen alacsony terményárak mellett jobb "bőrben eladni" a gabonát.
 
Minden remény megvan arra, hogy idén már nem folytatódik a takarmánypiac két éve tartó szűkülése, aminek az alacsony gabonaárak és például a sertéstartók korábbinál kedvezőbb piaci pozíciója adhat alapot – írja a vg.hu
 

IV. Szentlőrinci Mezőgépnapok megnyitó

2023. augusztus 10. 15:50
Azokra a gyakori változásokra, amelyek a mezőgazdasági termelőket nap mint nap érték az elmúlt két évben, nem lehet felkészülni. Az idei nyáron a gabona és olajosnövény felvásárlási árak rendkívül alacsony szintje okoz kihívásokat – jelentette ki Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a IV. Szentlőrinci Mezőgépnapok megnyitóján.