Listeria miatti termékvisszahívás!

2023. június 09. 12:11
Visszahívta a forgalomból a Baromfirudacska 1000 g elnevezésű terméket az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. és a szállító Merian Foods Élelmiszeripari Kft.
 
Az ok pedig a Listeria monocytogenes baktérium esetleges jelenléte – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön az MTI-vel.
Listeria miatti termékvisszahívás!
Tájékoztatásuk szerint a visszahívás kizárólag a 2023.06.12. minőségmegőrzési idejű, L1132.BB.3.4. tételszámú Baromfirudacska 1000 g termékre vonatkozik.
 
Az érintett termék bármelyik Aldi üzletbe visszavihető, az árát blokk nélkül is visszatérítik. Az üzletlánc a visszahívásról a honlapján tájékoztatta vásárlóit.
 
Az intézkedéssel kapcsolatos további információk elérhetőek a Nébih honlapján: https://portal.nebih.gov.hu/termekvisszahivas oldalon.
 
A Listeria monocytogenes baktériummal szennyezett élelmiszer fogyasztása után kialakuló, súlyos tünetekkel járó betegséget hívjuk liszteriózisnak. E kórokozó élelmiszereinkben gyakran előfordul, megbetegedést azonban csak nagyobb baktériumszám mellett okoz. Egészséges emberekben sokszor semmilyen tünetet nem vált ki a Listeriával fertőzött élelmiszer fogyasztása. Jó ellenálló képességű felnőttek a fertőzést sokszor tünetmentesen vészelik át, nem betegszenek meg. Legyengült szervezetben (csecsemők, várandós nők, hetven évesnél idősebb, valamint gyenge immunrendszerű emberek) nagyobb veszélye van a betegség kialakulásának. 
 
forrás: Nébih

Kapcsolódó cikkek

Istállóban érik be a zirci gazda decemberi erőspaprikája

2022. december 30. 12:45
Kis, piros, harangforma zöldség érik Kovácsék istállójában. Kertjük egy szeletnyi paradicsom Zirc városközpontjában, ahol a természetet óvják, az unokáknak ezt a szemléletet adják tovább, de onnan fedett helyre kellett vinniük szupererős paprikájukat. Karácsonyra összes termése bepirosodhat.

Hálával és köszönettel tartozunk az új kenyérért

2024. augusztus 21. 13:21
A kenyér mindig az élet és a megmaradás üzenetét hordozza, éppen ezért hálával tartozunk a gazdáknak, akik munkájának és kitartásának köszönhetően augusztus 20-án megszeghetjük az új kenyeret – jelentette ki közösségi oldalán videóüzenetében Nagy István agrárminiszter