Magyarország erdői jelentik természeti értékeink legjavát

2016. november 03. 08:42
Az egészséges életmód elengedhetetlen eleme a természetben eltöltött idő. A Földművelésügyi Minisztérium kezelésében lévő állami erdőgazdaságok ezért is törekednek arra, hogy minél többen magukénak érezzék a páratlan szépségű magyar erdőket és minél gyakrabban használják, élvezzék az erdők, a természet nyújtotta lehetőségeket - fogalmazott Fazekas Sándor miniszter a tihanyi Őrtorony kilátó ünnepélyes átadásán.

A Bakonyerdő Zrt. Tihany Község Önkormányzatával együtt építtette meg a tihanyi Apáti-hegyen a kilátót, amely organikus anyagokból, az egykor ott található római őrtornyokat idéző formában készült el. A kilátó magassága 16,5 m, ahonnan pazar kilátás nyílik a környékre, építési költsége 40 millió forint volt, melyből 15 millió forintot a minisztérium biztosított – emelte ki a miniszter.

Kép letöltése
 
Fotó: Pelsőczy Csaba/FM

Fazekas Sándor hangsúlyozta: a leglátogatottabb hazai turisztikai célpontok közé tartoznak az állami erdők, ezért is fordítottak az állami erdőgazdaságok az elmúlt két évben mintegy 7,3 milliárd forintot közjóléti beruházásokra, valamint a meglévő létesítmények – kilátók, szálláshelyek, erdei iskolák, erdei kiránduló- és pihenőhelyek megújítására és bővítésére.

Kép letöltése
 
Fotó: Pelsőczy Csaba/FM

Az állami erdészeti társaságok egyre jelentősebb társadalmi szerepvállalása a Földművelésügyi Minisztérium törekvése is, azaz, hogy az erdő gazdasági- és védelmi funkcióját megőrizve a legszélesebb társadalmi igényeket a lehető legmagasabb színvonalon elégítse ki.

kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

40 éves mélyponton az európai zöldség-ágazat

2018. augusztus 08. 08:40
Az elhúzódó európai szárazság az elmúlt 40 év legsúlyosabb problémáit okozza a zöldség-ágazatban az Európai Gyümölcs- és Zöldségfeldolgozók Egyesülete szerint (PROFEL).

Marad a cafeteria adókedvezmény nélkül is

2018. október 16. 08:23
Egyszerűen piaci szükségszerűség, hogy a munkavállalók megtartása, és munkaerőhiány idején a cégekhez csábítása miatt, nem lehet egyik pillanatról a másikra felszámolni a juttatáscsomagokat. A cégek jelentős többsége jövőre is fog adni cafeteriát, a megváltozó feltételrendszer ellenére, derült ki az Edenred Magyarország által szervezett beszélgetésen, amelyen a témában frissen készült reprezentatív felmérést is bemutattak.