Már csak egy hónap és újraindul a fogaskerekű

2023. március 02. 10:39
A téli üzemszünet idején felújított pályán csendesebben és üzembiztosan járnak majd a vonatok a 60-as vonalon.
A járat hétköznapi menetrendje nem változik, kora reggel és késő éjszaka megmarad a tavaly bevezetett és bevált TELEfogas rendszer. Hétvégén napközben 15 percenként járnak majd a szerelvények, de ha a nagyobb forgalom indokolja, akkor a BKK sűríti majd a járatot.
 
Már csak egy hónap és újraindul a fogaskerekű
Újdonság, hogy idén nyáron várhatóan több alkalommal is közlekedni fog a nyitott nosztalgia szerelvény a Városmajor és Széchenyi-hegy között.
 
forrás: infostart.hu

Kapcsolódó cikkek

A vízimadarak etetésének mellőzésére szólít fel lakossági felhívásában az MME

2023. június 28. 15:33
A vízimadarak etetésének mellőzésére szólítja fel a vízpart mellett tartózkodókat a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), az ugyanis nagy tömegben sodorja veszélybe, betegíti meg és ítéli akár pusztulásra az állatokat.
A tapasztalatok alapján az alapvetően jó szándékú emberek nincsenek tudatában annak, hogy a vízimadarak etetése felesleges, különösen nyáron, amikor korlátlanul találnak maguknak táplálékot. Etetésük ráadásul tömegesen sodorja veszélybe és betegíti meg az állatokat, ami ellen világszerte küzdenek a hatóságok és a természetvédelmi szervezetek - olvasható az MME hétfői közleményében.

Szigorításra készül az EU: betiltják a gázkazánokat

2024. február 12. 13:22
Már a határidő is megvan.
 
Az Európai Tanács és az Európai Parlament további szigorításokat tervez. Ideiglenesen megállapodtak az épületek energiateljesítményéről szóló irányelv felülvizsgálatáról, ennek értelmében javulhat az EU-ban az épületek energiahatékonysága - írta meg a Portfólió.