Nemzeti gyarapodás a hagyományok mentén

2024. augusztus 21. 13:33
A Bőköz Fesztivál céljai tökéletesen illeszkednek az agrártárca azon törekvéseihez, amelyek a helyi értékek megőrzésére és gyarapítására irányulnak – mondta Nagy István agrárminiszter augusztus 16.-án, pénteken Szaporcán, a rendezvény megnyitóján.
Nemzeti gyarapodás a hagyományok mentén
A tárcavezető azt mondta, a fesztivál minden évben egyre több látogatót vonz, akik elmélyíthetik ismereteiket a tájegység, az Ormánság egyedi kulturális értékeiről. A rendezvény kiemelt célja ugyanis, hogy a hungarikum mozgalom részeként támogassa a helyi kultúrát és identitást a globalizmus által ránk erőltetett, egyformára szabott kínálattal szemben.
 
A fesztivál lehetőséget nyújt arra is, hogy a látogatók közelebb kerüljenek egymáshoz, és erősítsék nemzetünk szövetét. A nemzeti értékeink feltárása, megismertetése és megőrzése együtt erősíti hazánk ellenállóképességét, valamint önbecsülését.
Ez az értékőrzés pedig nemzetpolitikai jelentőséggel is bír. Fennmaradásunk a közösségeinken múlik, a munka a helyi értékek őrzésénél kezdődik – fejtette ki a miniszter.
Nagy István hozzátette, a rendezvénysorozat egyúttal kitörési lehetőséget kínál a falvaknak is, hozzájárulva a helyi gazdaság fejlődéséhez. A kormányzat célja ugyanis az, hogy a magyar falurendszert a 21. században megerősítse, városi szintű szolgáltatásokat biztosítva a vidék számára, miközben megőrzi annak történelmi örökségét. Csak így tudunk hosszútávon sikeresek lenni. Nincs ugyanis magyar jövő tisztes megélhetést, minőségi életteret és szolgáltatásokat nyújtó, valamint a gyermekeink számára biztonságot adó magyar vidék nélkül. A vidék megerősítése pedig egész Magyarország megerősítését jelenti – fejtette ki.
 
A tárcavezető hangsúlyozta, a magyar falurendszer egy különleges értéke a magyar történelemnek. Nem az elmaradottság szimbóluma, hanem a jövőnk, kultúránk, hagyományaik és identitásunk megőrzésének a záloga.
 
forrás: AM Sajtóiroda

Kapcsolódó cikkek

Befutottak a hétfői Volán-sztrájk számai, közben a SZAKSZ zsarolásról beszél

2024. január 30. 12:25
A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) január 28-29-ére szervezett munkabeszüntetésének második napján a hétfőre munkavégzésre vezényelt autóbusz-vezetők 56 százaléka, míg a teljes munkavállalói létszámnak 21 százaléka vett részt a sztrájkban - közölte a Volánbusz Zrt. A szakszervezet szerint a részvétel elérte a 75-80 százalékot.

Európa jövőbeni mezőgazdasági létét meghatározó folyamat a német gazdák tiltakozása

2024. január 10. 15:55
- mondta Nagy István agrárminiszter szerdán az M1 aktuális csatornán a német gazdák tüntetésére reagálva.
 
A német gazdák az agrártámogatások csökkentése, így a mezőgazdasági járművek gépjárműadó-mentességének eltörlése, illetve a dízelüzemanyagok adókedvezményének csökkentése ellen tiltakoznak.