Más élelmiszeripari ágazatok áfa-csökkentését is kitermelheti a nemzetgazdaság
2016. március 30. 09:15
A tárca ösztönözné a sertéshús-fogyasztást A Földművelésügyi Minisztérium (FM) azt reméli, hogy más élelmiszeripari ágazatok termékei számára is kitermeli a nemzetgazdaság az általános forgalmi adó (áfa) csökkentésének lehetőségét - mondta az FM agrárgazdaságért felelős államtitkára, hozzátéve, hogy erről konkrét döntés nincs.
-
-
Feldman Zsolt kedden az M1 aktuális csatorna esti hírfolyamában rámutatott: a sertéságazatban végrehajtott áfa-mérséklést is a nemzetgazdaság teljesítményének növekedése biztosította. Az agrárágazatban azt szeretnék, ha minél több élelmiszer esetében valósulna meg az áfa-csökkentés - emelte ki.
Elmondása szerint a sertéságazatban most az a célkitűzés, hogy a sertéshús belföldi fogyasztását ösztönözzék, és érzékelhető módon emelkedjen - magyar alapanyag felhasználásával - az éves fejenkénti 25-28 kilogrammos sertéshúsfogyasztás. Ennek érdekében folytatják a kiváló minőségű sertéshús védjegyes termékek népszerűsítését - tette hozzá az államtitkár.
Forrás: Magyar Hírlap / FM
Kapcsolódó cikkek
Japánban is nagyra értékelik a magyar minőséget
2016. március 18. 07:54
A Foodex Japán 2016 élelmiszeripari szakkiállításon Magyarország 100 négyzetméteres standdal, 15 kiállítóval képviselteti magát. A magyarok libamájjal, hústermékekkel, mézekkel, borokkal mutatkoznak be - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.
A keresztapák korát és utódlási harcaikat éljük
2018. május 08. 08:24
A családi vállalkozásokban erős érzelmek fűzik a céghez a családot, illetve a családtagokat egymáshoz, ami akadálya az utódlás kezelésének. Jellemző, hogy a családi vállalkozások elkezdik az utódlást, de nem csinálják végig. Harc nélkül nem adják oda utódaiknak a „Keresztapák”, amit harccal szereztek meg, ezért utódlási harcaikat élik a családi vállalkozások. A családi cégekben az elődök és az utódok konfliktusairól, a kultúraváltás időszakának jelenségeiről, és ezen belül a HR szerepéről beszélgettünk a Budapesti Gazdasági Egyetem LAB Családi Vállalkozás Kutatási Program kutatóival.