Kapcsolódó tartalmak: élelmiszeripar

Hír: Így tűnt el több ezer magyar munkahely az adóemelések miatt

2013. szeptember 17. 08:09
 
Évtizedes versenyképességi lemaradásba kerülhet a hazai élelmiszeripar az ágazatot sújtó különadók miatt, az elvonások - a fogyasztás visszaesése mellett - a beruházásokra és a foglalkoztatásra is negatív hatással voltak - figyelmeztet egy új tanulmány.

Hír: Változik az élelmiszerkönyv kenyerekre és péksüteményekre vonatkozó szabályozása

2016. február 25. 08:44
 
Változik a Magyar Élelmiszerkönyv kenyerekre és péksüteményekre vonatkozó szabályozása: a folyamatosan frissülő, megújuló szabályok garantálják, hogy az előírásokat betartva és megfelelő szakértelemmel elkészítve, jó minőségű termékek készülhessenek - ismertette Zsigó Róbert.

Hír: Egyre egészségesebben étkezünk

2016. március 02. 19:28
 
Egy friss felmérés szerint nő az egészséges élelmiszerek iránti kereslet Magyarországon.

Hír: Tendenciák, folyamatok, lehetőségek – Beszélgetés Fazekas Sándor földművelésügyi miniszterrel

2016. március 02. 19:30
 
Állandó a változás az élelmiszer-gazdaságban is. Szinte minden hónapban új és új kihívások érik ezt az ágazatot. Az Agroinform.hu elsősorban a magyar agrárium most látható jövőképét igyekezett felrajzolni, amikor beszélgetést kértünk Fazekas Sándor földművelésügyi minisztertől.

Hír: Kezdődik a tavaszi élelmiszer-razzia

2016. március 02. 19:36
 
Az élelmiszer-előállítóknak, csomagolóknak és forgalmazóknak is számítaniuk kell élelmiszerlánc-biztonsági ellenőrzésekre.

Hír: Ígéretes lehetőségek a magyar-japán élelmiszeripari termékek kereskedelme terén

2016. március 03. 12:48
 
Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter munkaebéd keretében egyeztetett Koszuge Dzsunicsi japán nagykövettel kedden, Budapesten. A találkozónak a közelgő tokiói miniszteri látogatás adott apropót, amely kapcsán a felek áttekintették a két ország agrár-élelmiszeripari kereskedelmének legfontosabb pontjait.

Hír: Elkészültek a GMO-mentes élelmiszerek címkézésének szabályai

2016. március 04. 08:46
 
Várhatóan már az év első felében hatályba lépnek az új szabályok Elkészült a GMO-mentes élelmiszerek címkézésének jogszabályi kerete, amely várhatóan az év első felében lép hatályba - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) csütörtökön.
 

Hír: Az új ellenőrzési módszerek és a nagyobb tudás növeli az élelmiszerbiztonságot

2016. március 07. 08:27
 
Az új ellenőrzési módszerek, a tudásmenedzsment és a kockázatokra megfelelő választ adó, az ügyfelekkel folyamatos kapcsolatot tartó hatóság kialakításának fontosságára hívta fel a figyelmet az élelmiszer-biztonság érdekében Bognár Lajos főállatorvos Kaposváron.

Hír: Élelmiszeripari szakágazatok képviselői egyeztettek

2016. március 10. 08:58
 
Meghatározó élelmiszeripari szakágazatok számára szervezett rendezvénysorozatot a Földművelésügyi Minisztérium, ahol az egyes ágazatok képviselői, szakértők és a tárca illetékesei együtt kerestek megoldásokat a jövő kihívásaira. 

Hír: Még nem büntetett a NÉBIH a tavaszi ellenőrzések során

2016. március 17. 11:52
 
Elsősorban a szezonális és húsvéti termékeket vizsgálják.