Még idén megvalósulhat a pécsi Misina fejlesztése

2023. február 22. 11:05
Még idén megvalósulhat a pécsi tv-torony környezetének fejlesztése egy önrészt nem igénylő, 1,2 milliárd forintos európai uniós pályázatnak köszönhetően. A beruházással kapcsolatos támogatási szerződés megkötéséről a kedden ülésező közgyűlés döntött.
Az önkormányzat korábban online felmérésen kérte ki a helyiek véleményét arról, hogy milyen funkcióval töltsék meg a város felett magasodó 535 méteres hegy, a Misina csúcsán lévő torony leromlott állapotban lévő környezetét, miután az előző városvezetés idején európai uniós forrást nyert a terület fejlesztésére önkormányzat. A szavazás honlapja szerint a legtöbb voks a természetjárók és a sportolni vágyók igényeit szolgáló mozgás- és túraközpont létrehozására érkezett.
 
Még idén megvalósulhat a pécsi Misina fejlesztése
A tervek szerint a jelenleg romos egykori Misina Étterem felújításával háromszintes épület jön létre öltözőkkel, vizesblokkokkal, sporteszközkölcsönzővel, kávézóval, kilátóterasszal, "lombkorona-stéggel", a terepszinten pedig helyet kap egy felnőtteknek szóló kültéri edzőrész, játszótér.
 
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) 1,2 milliárd forintos forrásából megvalósuló beruházás a keddi közgyűlésen tárgyalt támogatási szerződés szerint tavasszal kezdődhet el, és a fejlesztéseknek az év végéig be kel fejeződniük.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Új strandot avattak a Fertő tó ausztriai oldalán

2024. június 06. 13:12
A június 5-i megnyitó ünnepségen elsőként Breitenbrunn lakosai vehették birtokba az új kikötőöblöt, a kikötő épületet, a felújított mólókat, az új zöldterületeket, az éttermet és strandbárt, valamint a delikáteszüzletet.
Az Esterházy Vállalat 2019-ben vette vissza Breitenbrunn településtől a strandfürdő üzemeltetését, és indította el annak modernizálását. Az UNESCO Világörökségi Bizottsága 2020-ban adta meg az engedélyt az átalakítására.

Súlyos a helyzet a Balatonnál: azonnal cselekedni kellett, rengeteg pénzt pumpálnak a régióba

2023. július 20. 12:54
A Balaton Fejlesztési Tanács elnöke a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is két fejlesztési forrásigényt nyújtott be a térségi fejlesztések finanszírozására a 2023. évre, ebből 500 millió forintot jelentett az a klímaadaptációs forrás, amit az Energiaügyi Minisztérium energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkár felé adott be. Az illetékes minisztérium június elején jelezte a tanács felé, hogy a kért fél milliárdos klímaadaptációs fejlesztési forrást biztosítja az idei évre. A HelloVidék a felhasználási célterületekről és a jóváhagyott támogatási területekről, a fejlesztési források felhasználásáról gyűjtött információkat a Balaton Fejlesztési Tanácstól, amely júniusi ülésén tárgyalta a kérdést.