Még nem büntetett a NÉBIH a tavaszi ellenőrzések során

2016. március 17. 11:52
Elsősorban a szezonális és húsvéti termékeket vizsgálják.

Egyelőre még nem tárt fel extrém eseteket a március 1-én kezdődött tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés sorozat – mondta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön. Pleva György a húsvéti termékekkel kapcsolatban kiemelte: az ország éves tojás fogyasztásának nagyjából az egyötöde erre az időszakra koncentrálódik.

A sonka előállításban a hatóság a hagyományos magyar és a gyorsérlelésű módszert is elfogadja – fotó: Shutterstock

A Nébih igazgatója a sonka előállításáról elmondta, hogy a hatóság a hagyományos magyar és a gyorsérlelésű módszert is elfogadja. A hagyományos módszer során a sonka hosszú, több héten át tartó pácolással, érleléssel, szárítással, füstöléssel készül és súlyának harmadát is elveszítheti. A húsipar új módszere a gyors pácolás, amikor telenyomják páclével és különböző fűszerkeverékekkel a sonkát, így a hús súlyának egyharmadával megnövelt súlyú terméket is vásárolhatnak a fogyasztók – ismertette a Nébih igazgatója.

Forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Több mint hetven milliárdot költöttek az erdők megújulására

2018. március 22. 10:10
A 22 állami erdőgazdaság 2010 óta összesen 71,3 milliárd forintot fordított az erdők megújulására, s ebből 17,3 milliárd forintot közjóléti beruházásokra költöttek - közölte a földművelésügyi miniszter szerdán Nagykanizsán.

Pihenőnapon kell dolgozni: mit fizet a munkáltató?

2018. június 04. 14:11
Pihenőnapján hívja be dolgozni a munkáltató a munkavállalót, milyen extra költségeket (utazás, lemondott program) kell számára megtéríteni? – kérdezte olvasónk. Dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogi ügyvéd szakértőnk válaszolt.