Még nem büntetett a NÉBIH a tavaszi ellenőrzések során

2016. március 17. 11:52
Elsősorban a szezonális és húsvéti termékeket vizsgálják.

Egyelőre még nem tárt fel extrém eseteket a március 1-én kezdődött tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés sorozat – mondta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön. Pleva György a húsvéti termékekkel kapcsolatban kiemelte: az ország éves tojás fogyasztásának nagyjából az egyötöde erre az időszakra koncentrálódik.

A sonka előállításban a hatóság a hagyományos magyar és a gyorsérlelésű módszert is elfogadja – fotó: Shutterstock

A Nébih igazgatója a sonka előállításáról elmondta, hogy a hatóság a hagyományos magyar és a gyorsérlelésű módszert is elfogadja. A hagyományos módszer során a sonka hosszú, több héten át tartó pácolással, érleléssel, szárítással, füstöléssel készül és súlyának harmadát is elveszítheti. A húsipar új módszere a gyors pácolás, amikor telenyomják páclével és különböző fűszerkeverékekkel a sonkát, így a hús súlyának egyharmadával megnövelt súlyú terméket is vásárolhatnak a fogyasztók – ismertette a Nébih igazgatója.

Forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Elérhetővé vált több új erdészeti formanyomtatvány

2018. május 28. 09:11
Mintapéldákkal és kitöltési útmutatókkal segítenek a helyes kitöltésben.

Nagyobb hangsúlyt kap az agráriumban a kutatás-fejlesztés és az innováció

2016. február 29. 07:58
Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár az Agrya – Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségének konferenciáján tartott előadásában felhívta a figyelmet az alkalmazott kutatás, valamint az innovációs megoldások hazai mezőgazdaság jövője szempontjából meglévő alapvető jelentőségére.