Megállíthatják az élelmiszerboltok forgalmának csökkenését a SZÉP-kártyás vásárlások

2023. június 26. 13:56
A K&H Bank szerint megállíthatják az élelmiszerboltok forgalmának csökkenését a SZÉP-kártyás vásárlások, miután augusztustól öt hónapig ismét lehetővé válik a hideg élelmiszervásárlás, és az éves kedvezményes keret is emelkedik.
Megállíthatják az élelmiszerboltok forgalmának csökkenését a SZÉP-kártyás vásárlások
A bank MTI-nek küldött pénteki közleményében kiemelte, tavaly február 1. és július 1. között a K&H SZÉP-kártya költések 26 százalékát fordították az ügyfelek élelmiszervásárlára, ami azt mutatja, hogy a kártyabirtokosok jelentős része élt ezzel a lehetőséggel.
 
A hideg élelmiszervásárlás újbóli bevezetése mellett az is segíti a juttatás felhasználását, hogy idén januártól ténylegesen megszűntek az alszámlák, az év első 5 hónapjában 3,4 százalékkal nagyobb forgalmat bonyolítottak le K&H SZÉP-kártyával, mint tavaly ugyanebben az időszakban, akkor azonban élelmiszervásárlásra is fel lehetett használni.
 
Az év első öt hónapjában több mint 12 milliárd forintos forgalom volt a K&H SZÉP-kártyán, és május végén több mint 7 milliárd forint keret állt rendelkezésre. Emellett az elfogadóhelyek száma is fokozatosan emelkedik, ami szintén segíti a juttatás felhasználását, országosan több mint 40 ezer helyen használható a K&H SZÉP-kártya - írják a közleményben.
 
Forrás: MTI
 

Kapcsolódó cikkek

Folytatódik au állattartó telep fejlesztési program

2024. július 15. 14:53
Összesen 200 milliárd forint keretösszeggel, két új pályázati felhívás jelent meg az állattartó gazdaságok fejlesztéseinek támogatására a 2027-ig tartó KAP Stratégiai Terv keretei között – jelentette be közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter. A kormány stratégiai kérdésnek tekinti az állattartó gazdaságok versenyképességének javítását.

Ami most Nyugat-Európában történik, az a visszatérés a normalitáshoz

2024. február 05. 15:20
- mondta Nagy István agrárminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában a gazdatüntetések kapcsán.