Megérkezett a piacokra a magyar szabadföldi görögdinnye

2019. július 11. 08:23
Késve érkezett, de nagyon édes.
Megérkezett a piacokra a magyar szabadföldi görögdinnye

Három hét késéssel ugyan, de megérkezett a medgyesegyházi és környékbeli szabadföldi görögdinnye a piacokra, üzletekbe, írta a Beol.

Hogyan válasszuk ki a legfinomabb görögdinnyét?
Kerüljük el a csalódást, hogy mikor felvágjuk a megvásárolt görögdinnyét, az kevésbé roppanós és édes, mint amire számítottunk.

Eddig főként a nagyfóliás termesztésben előállított gyümölcshöz juthattak hozzá a vásárlók, most már azonban sok helyen árulják az országszerte és az országhatárokon kívül is keresett Békés megyei “medgyesi” dinnyét. Ez az elnevezés a környékbeli településeken termesztett finomságot is magában foglalja, hiszen Gerendáson, Magyarbánhegyesen, Dombegyházán, Kunágotán, Nagykamaráson, Almáskamaráson, Békéscsabán és Újkígyóson is nagy dinnyeföldek találhatók.

A medgyesegyházi Göcző Mátyás, a Magyar Dinnyetermelők Egyesületének elnöke a portálnak elmondta:

a májusi sok eső miatt csúszott a gyümölcs érése. Aztán viszont a sok napfény, a kiváló klimatikus viszonyok megédesítették a dinnyét.

A zöldség- és gyümölcsfogyasztást ösztönző kampány keretében július 13-án, szombaton 15 órakor a szarvasi XXII. Aratónap és Kárpát-medencei Nemzetiségi Napokon a Nemzeti Agrárkamara kiállítói sátránál dinnyekóstoltatást tartanak.

Kiemelt képünk illusztráció – Fotó: Wikimedia Commons

sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

Sok és jó tejet adjanak!

2019. december 02. 10:28
Mindent az állattenyésztésnek rendelnek alá a hajdúnánási Nyakas Farmon, az ország egyik legnagyobb tejtermelő gazdaságánál. Különlegesek abban is, hogy csak exportra dolgoznak.

Ez fogja bedönteni a magyar gasztroforradalmat: nem mehet így tovább?

2020. február 28. 09:31
Igazi gasztroforradalom zajlik az utóbbi években Magyarországon, ma már nem csak a fővárosban, hanem az ország szinte minden szegletében lehet részünk kitűnő ízekben és színvonalas kiszolgálásban. Az ínyencek hálásak: a hazai vendéglátóhelyek 2019-ben együttesen összesen 1500 milliárd forint árbevételt értek el, a forgalom volumene tehát egy év alatt 6,9%-kal nőtt . A szakképzett munkaerő hiánya azonban továbbra is fenyegetésként vetül a szektorra, miközben a képzőhelyek a piaci szereplőkkel karöltve mindent megtesznek azért, hogy tapasztalt és magasan kvalifikált szakembereket indítsanak el a pályán.