Meghirdették idén is Magyarország Tortáit

2020. augusztus 05. 08:31
Idén tizennegyedik alkalommal választotta meg a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete Magyarország Tortáját és Magyarország Cukormentes Tortáját. Olyan tortákat vártak, melyek augusztus huszadikával vagy "Magyarországgal összefüggésbe hozhatók, és szigorúan csak kiváló minőségű, természetes és egészséges alapanyagokat tartalmaznak", írja a cukrászat.net.
Meghirdették idén is Magyarország Tortáit

2020-ban a CURIOSITAS - Kíváncsiság nevet viselő torta lett az Ország Tortája. A Curiositas Füredi Krisztián, a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda cukrászának alkotása.

A birsalma szinte az egyetlen olyan magyar gyümölcs, ami nyers állapotban élvezhetetlen. Rafinéria, fantázia, kifinomult érzék és szakmai tudás kell ahhoz, hogy ennek a pompás gyümölcsnek a rejtett ízei előkerüljenek. Készítője olyan ízekkel kombinálta, mint a mandula, a mogyoró, a csokoládé és a legmodernebb technológiákat alkalmazva készítette el, így igazán méltó lett az elnevezéséhez

– írják a tortáról.

A cukormentes torták közül a JÓkenyér csapatának Szentivánéji Álom elnevezésű alkotása nyert:

 

A kreáció ízvilágát a kellemesen savanykás, fahéjas meggylekvár és a könnyű meggyes habkrém adja, melyet a tejszínes-zabpelyhes angolkrém tesz teljessé. A tortát cukormentes fehércsokoládé fedi, melyet koszorúszerűen borít a liofilizált meggy.

A szakmai zsűri egyébként három fordulóban választotta ki a győztest. Első körben a nevezett tortákból kiválasztottak hat tortát, a második körben újrakóstolták a döntős tortákat és javaslatokat tettek a tökéletesítésükre. A döntőben végül a cukrászoknak a zsűri előtt kellett élőben elkészíteniük a tortákat, amiket a zsűri szakmai szempontok alapján pontozott. 

Augusztus 19-től lesznek elérhetők az új nyertesek, országszerte több száz cukrászdában.

index.hu

Kapcsolódó cikkek

Gyümölcsfeldolgozó üzemet adtak át Hatvanban

2020. július 24. 07:34
A magas hozzáadott érték, a tapasztalat, a megfelelő kockázatkezelés, a jól felmért piaci igények, az ehhez alakított termelési struktúra és korszerű technológia adja egy vállalkozás eredményességét, a kormányzat a támogatások révén ehhez eszközt tud biztosítani – jelentette ki Feldman Zsolt a Simon családi gazdaság gyümölcsfeldolgozó üzemének átadásán, Hatvanban. Az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára hangsúlyozta, hogy a Vidékfejlesztési Program élelmiszeripar (ÉLIP) fejlesztését célzó támogatása keretében mintegy 900 projekt nyert támogatást összesen 160 milliárd forint értékben.
 

Kevés a hazai alapanyag: mi lesz a magyar gyümölcslével?

2019. január 08. 07:55
Komoly gondok elé néz a hazai gyümölcslégyártás, mert rohamosan csökken a felhasználható alapanyag, derült ki a FruitVeB tanácskozásán. A klasszikus magyar gyümölcslevekhez szinte asztali minőségű termésre, zamatos fajtákra van szükség.