Megjelent az ültetvénytelepítés és gyógynövénytermesztés támogatásáról szóló pályázati felhívás

2024. július 08. 16:56
A Közös Agrárpolitika Irányító Hatósága a Közös Agrárpolitikából és a nemzeti költségvetésből biztosított agrártámogatások felhasználásának rendjéről szóló 54/2023. (IX.13.) AM rendelet 68. § (1) bekezdése alapján 2024. július 4-én közzé tette a hazai kertészeti termelés korszerűsítésére irányuló a „Kertészet – ültetvénytelepítés és gyógynövénytermesztés támogatása” című (KAP-RD01a-RD12-1-24 kódszámú) című pályázati felhívást.
Megjelent az ültetvénytelepítés és gyógynövénytermesztés támogatásáról szóló pályázati felhívás
A támogatási kérelmek benyújtására 2024. szeptember 10-től 2025. április 28-ig van lehetőség négy benyújtási szakaszban. A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 25,2 milliárd forint. A támogatás feltétele 10 000 euró STÉ üzemméret megléte. Legfeljebb 500 millió Ft támogatás igényelhető.
 
A KAP Stratégiai Tervhez kapcsolódó támogatási felhívások a https://kap.gov.hu új honlapon érhetők el.
Megjelent az ültetvénytelepítés és gyógynövénytermesztés támogatásáról  szóló pályázati felhívás - Agrotrend
A pályázati felhívás és a benyújtáshoz szükséges dokumentumok az alábbi linken találhatók: https://kap.gov.hu/tamogatas/kap-rd01a-rd12-1-24
 
A támogatással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról összefoglalót készítünk, amely hamarosan elérhető lesz a kamara honlapján.
 
forrás: Agrotrend.hu/ NAK

Kapcsolódó cikkek

Véleményezhetők az új kertészeti és élelmiszeripari pályázatok

2024. április 08. 14:15
Megkezdődött Magyarország Közös Agrárpolitika Stratégiai Terve alapján az új vidékfejlesztési beruházási kiírások társadalmi egyeztetése. Első körben a „Kertészeti üvegházakhoz, hűtőházakhoz kapcsolódó, és post - harvest fejlesztések támogatása” című, a „Feldolgozó üzemek komplex támogatása” című, valamint a „Feldolgozó üzemek támogatása” című támogatási konstrukciók tervezetei ismerhetők meg.

Agrárcégek esélyei a nagy veszteség után a mezőgazdaságban

2023. december 07. 16:31
Vannak fontos piacok, amiket végleg elveszített a magyar mezőgazdaság, és ez rávilágít a hazai gabonatermesztés egészének problémáira. Mihez fogjon az agrárium a békeévek után?