Mentális problémák tömkelege gyötri a Z generációt

2024. július 09. 15:56
Az úgynevezett "zoomerek" naponta átlagosan 4 és fél órát töltenek a mobiltelefonjuk képernyője fölé görnyedve, ebből adódóan körükben 89 százalékkal nagyobb a mentális betegségek aránya, mint a régió többi lakosának körében – derült ki egy kutatásból. Az Economx podcastjában Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary médiavezetője arról is beszélt, hogy milyen előítéleteknek mond ellent a Z generáció.
Mentális problémák tömkelege gyötri a Z generációt
Magyarországon és a környező országokban vizsgálta a Z generációt a Publicis Groupe CEE és a GWI. Az említett korosztályról kiderült az is, hogy tarol körükben a TikTok és a Chat GPT.
 
Horváth Rita elmondta, hogy a Z generációról előítéletesen sokan azt gondolják, hogy csak játsszanak a digitális kütyüjeiken, pedig a kutatásból kiderült, hogy ezek a fiatalok komoly előnyre tehetnek szert a munkaerőpiacon a digitális tájékozottságukkal.
Mentális problémák tömkelege gyötri a Z generációt - Economx.hu
A szakember arról is beszélt, hogy a másik gyakori kritika - mi szerint éretlen a Z generáció - mára ugyancsak megdőlt, hiszen a korosztály 20 százaléka már házas, és közülük sokan vállalnak gyermeket. 
 
Horváth Rita véleménye szerint egy igazán érett generációval van dolgunk.
 
A podcast-ben szó volt még:
  • az Alfa generáció tudatosságáról,
  • a Z generáció és a mesterséges intelligencia viszonyáról,
  • illetve a közösségi médiában megjelenő torz személyiségekről.
A teljes beszélgetést ide kattintva érheti el.
 
forrás: index.hu
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

A madarakat és a fákat ünnepelték Nyíregyházán

2023. május 15. 11:13
24 csoportban, csaknem 500 nyíregyházi és a vármegyeszékhely környékéről érkezett óvodás és általános iskolás vett részt május 12.-én, pénteken a Nyíregyházi Egyetem Tuzson János Botanikus Kertjében rendezett programon.

Hazai borászati siker

2023. augusztus 25. 14:16
A magyar hulladékgazdálkodásban pár hónapja a kiterjesztett gyártói felelősségrendszer, az EPR van érvényben. Az unió által előírt új szabályozás szerint a gyártóknak kell megfizetniük a termékeikkel kapcsolatos hulladékkezelés költségeit. Az unió előírta minden tagországnak, hogy hogyan kell elérni a hulladékok kibocsátását és annak visszagyűjtését. Ez a program Magyarországon is elindult és ennek az a következménye, hogy minden ilyet kibocsátónak – ide értve a csomagolóanyagokat is – kiterjesztett termékfelelősségi díjat kell fizetni. Ez természetesen költségnövekedés.