Mérgező vörös por száll a levegőben: Neszmély és környékét belepte

2024. július 24. 13:49
Rendszeresen vörös por borítja be a Komárom-Esztergom megyei Neszmély környékét szeles időben. Egy régi, már kiszáradt vörösiszap-tározóból származik a por, amit a hatóságok és a terület tulajdonosa szerint is be kéne zárni, és újjáépíteni - közölte az RTL Híradó.
Mérgező vörös por száll a levegőben: Neszmély és környékét belepte
Mint azt közölték, az osztrák cég zöldenergia-projektet hozna létre itt, de azt állítják, hogy három éve nem kapják meg az engedélyeket a terület rendbetételéhez. A kormányhivatal szerint viszont nem is kértek engedélyt.
 
 
forrás: hellovidek.hu

Kapcsolódó cikkek

Letarolta Magyarországot a reggeli vihar

2023. július 13. 12:40
Csütörtök hajnalban erős vihar vonult végig Magyarországon, és reggeli elérte a fővárost is. Több helyen fotók is videók is készültek róla.
Az Országos Meteorológiai Szolgála a vihar előtt figyelmeztetett arra, hogy erős szél, jégeső és felhőszakadás várható az ország területének jelentős részén - írják az index.hu-n. 
 

Duplázzák a családi adókedvezményt - Nem akárki tett bejelentést a kormány új gazdasági terveiről

2024. augusztus 23. 16:20
Közel 50 perces előadást tartott Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a Tranzit fesztiválon, de ami még érdekesebb, hogy milyen témában beszélt ilyen hosszan. A magyar gazdaság helyzetéről, kilátásairól prezentált részletesen, valamint szót ejtett a lehetséges gazdaságpolitikai lépésekről.